Portekiz'in Porto şehrindeki Marco de Canaveses'de Uluslararası Halkoyunları Festivali'ne katılan Halay Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 13 günlük seyahatini tamamlayarak Zonguldak'a döndü.
Kafile Başkanlığını Halay Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü 2'nci Başkanı Uğur Saral'ın yaptığı, Antrenör Yusuf Özkul yönetimindeki 38 kişilik kafile, Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne katılmak üzere Portekiz'e gitmişti. Zonguldak'ı ve Türkiye'yi temsilen Portekiz'e giden Halay Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, İpsala sınır kapısını geçtikten sonra öncelikle Selanik'e giderek burada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret ettiler. Yunanistan'ın Igomenitsa bölgesini gezen ekip, buradan İtalya'ya gemi ile hareket etti. 2 bin 800 kişilik yataklı Ro-Ro gemisinde turistlere gösteri yapan Halay Halkoyunları ekibi, İtalya'nın Angona bölgesini de ziyaret etti. Buradan Monte Carlo, Monaco, İspanya'nın Barcelona kentlerini ziyaret ettikten sonra Portekiz'in Porto şehrine vardılar. Burada süren bir haftalık festivalde, Edirne, Artvin, Trabzon, Aşuk-Maşuk, yöre oyunlarını sergilediler. Festivalin hit ekibi olan Halay Halkoyunları kafilesi, dönüşte ise, Fransa'nın Cannes, Marsilya, İtalya'nın Verona, Venedik, Yunanistan'ın Kavala tatil beldelerini de ziyaret ettiler. Halay Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü 2'nci Başkanı ve Kafile Başkanı Uğur Saral, 13 gün süren seyahat boyunca 9 bin 500 kilometre kat ettiklerini söyledi. Zonguldak'ı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Saral, “Portekizlilerin misafirperverliğine inanın hayran kaldık. Bizleri ve kafilemizi en iyi şekilde ağırladılar.
Halay Halkoyunları ekibinin içinde 30 yıla aşkındır festivallere katılan arkadaşlarımız var. Onlar bile bu ilgi ve alaka karşısında şaşkına döndüler. Buradan Porto'nun Marco de Canaveses Festivalini organize eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.