Zonguldak Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneğinin 4. yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede grizu faciası, canlandırıldı.
Can Polat Pamay Kapalı Spor Salonunda gece düzenlenen geceye Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Vahdet Velioğlu, Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref ve davetliler katıldı. Gecede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Vahdet Velioğlu, "2006'dan buyana devam eden Halay Halk Oyunları Derneği bünyesinde bir de Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübünü eklemiş olmanın gururuyla bu gecede sizlerleyiz. Bizler Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak 4 yıl gibi bir sürede kültürümüze, Zonguldak'ımıza yaptığımız hizmetlerden ve siz değerli Zonguldaklıların sevgi, saygı ve takdirlerinizi kazanmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Dernek ve kulüp bünyemizde yaklaşık 80 kişilik bir oyuncu kadrosuyla bu gecemize hazırlandık. Dernek ve kulübümüzün 2010-2011 yılı yeni dönem çalışmalarına yeni kursiyer ve oyuncu kayıtları açılışıyla 31 Ekim'de başlamış bulunmaktayız. Dernek ve kulübümüze büyük bir katılım başvurusu olduğunu söylemekten onur ve gurur duyuyoruz. Bu da bizim bu kadar kısa bir zaman zarfında ne kadar doğru işler yaptığımızı ve elde ettiğimiz başarılarla siz değerli Zonguldaklıların takdirini kazandığımızın bir göstergesi olduğunun belirtisidir. Bu gecede emeği geçen tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma ve sahnede görev alan tüm oyuncu kardeşlerime ve bizleri destekleyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından Halay halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği oyuncuları tarafından madencilerin çalışma koşulları ve grizu patlaması müzik eşliğinde anlatıldı. Halkoyunları ekibinin bu gösterisi, izleyenleri duygulandırdı. Ardından tüm Halay Halk Oyunları ekipleri tek tek çıkarak gösterilerini yaptı.