Gülüç’te bulunan Büyük Ereğli Anadolu Hotel’de düzenlenen, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan etkinlikte Halep için hazırlanan slayt gösterisi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

 

“ACI, IZDIRAP, DRAM…”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Osmanlı’nın gözbebeklerinden biri olan Halep’te yıkım, acı, ızdırap ve dram yaşandığını söyledi. Anne, baba ve evlatların öldürüldüğü Halep’te yaşananların batılı ülkelerin görmezden gelerek sessiz kaldığını anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi:

“Bu insanlık dramı karşısında kılını bile kıpırdatmadılar. Bundan dolayı bizler Halep’e, Müslüman vatandaşlarımıza, insanlığa el uzatmamız lazım. Halep’te taş üstünde taş bırakmadılar. Oradan kaçanlar mülteci durumuna, acı ve ızdırap içine düştü.

 

“DUYARSIZ KALAMAZDIK”

Deniz aşırı ülkelere kaçanlar, kaçmak zorunda kalanlar, denizlerde boğuldular. Dalgaların kumsallara bıraktığı çocuk ve bebek cesetlerinin sadece fotoğraflarını gördük. Bizler Halep’e yardım elini uzatmamız lazım. Türkiye tarihi boyunca her zaman mazlumların ve mağdurların yanında olmuştur. Savaşın bitmesi yardımların bölgeye ulaştırılması ve kalıcı barışın tesisi için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım bu konuda gayretlerine bizler de Ereğli halkı olarak duyarsız kalamazdık. Buradaki yıkım, dram, acı, enkaza dönen bir medeniyet yok olmadan, herkesi yardım elini uzatmaya davet ediyorum”

 

“KATLİAMA GÖZ YUMAN BİR KURULUŞ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, İslam coğrafyasında yaşanan dram ve zulme bir tek Türkiye’nin seyirci kalmadığını, Birleşmiş Milletlerin mazlumlara yardımcı olmak yerine katliama göz yuman bir kuruluş haline geldiğini ifade etti.

 

“SURİYE’Lİ ERKEKLER ASKERE ALINSIN POLEMİĞİ”

Son günlerde, ‘Suriyeli erkeklerin askere alınıp savaşa gönderilsin’ şeklinde polemik yaratıldığını anlatan Çaturoğlu şu ifadelere yer verdi: “Güncel olduğu için söylüyorum. Biz Suriye’de toprak kazanalım onların topraklarını kendi topraklarımıza katalım diye durmuyoruz. Biz Gaziantep’i, Kilis’i, Türkiye’yi savunmak için Suriye topraklarındayız. Antep’e, Kilis’e toplar, havan mermileri düştüğü zaman, ‘niye müdahale etmiyorsunuz?’ diyenler biz ülkemiz için şehit vererek mücadele verdiğimizde, ‘sizin orada ne işiniz var?’ diyorlar.

 

“SAPTIRMAK İSTEYENLER VAR”

Bizim orada işimiz var bunlardan birincisi kendi güvenliğimiz için, ikincisi de Çanakkale’deki ölümüne mücadelede nasıl Halep, Hama, El Bab’dan gelip orada savaştıysa bizim onun için orada işimiz var. Hükümet tasarı getirdi, ‘bunların içerisinde mimar, mühendis, bilim adamı var bunların yüzde 5, 10’unu Türk vatandaşı yapalım’ dediğimizde malum çevreler ayağa kalktı. Bunları askere alıp Suriye’ye gönderebilmemiz için onların Türk vatandaşı olmaları lazım. Bunları saptırmak isteyenler var. Biz Türk ordusu ve emniyet kuvvetlerimiz ile iftihar ediyoruz, yurt içi ve yurt dışında terörist ve terörle ölümüne bir savaşın içerisindeyiz. İnşallah da bu savaşın içerisinden galip çıkacak Türk Milleti olacaktır” dedi.

 

“BU İNSANLARIMIZIN YARDIMA İHTİYACI VAR”

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da Halep’in Suriye’de Şam’ın ardından ikinci büyük şehri olduğunu anlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümetimiz, dünyada sözünü geçirterek oradan 35 -40 bin Halep’li kardeşimizi buraya gelmesini ve orada barış içerisinde yaşamasını sağladı. Bu insanlarımızın yardıma ihtiyacı var. Bu insanlarımızın nakdi ve ayni desteğe ihtiyacı var. Belediyemiz bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak Kdz.Ereğli halkımız olarak yardımına ihtiyacı olduğunu ve bu yardımı Halep’e göndermek için bir gayret sarf ettiğini kampanyayı göstermiş bulunuyor. Yardımsever milletimizin yaşadığı Kdz.Ereğli halkımız da hiç şüphe yok ki bu yardımları yapacaktır” ifadelerine yer verdi.

.

SALON DOLDU

Ereğli Belediyesi’ne yardımların ulaştırılması istenen toplantıya Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ereğli Belediyesi personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)