Zonguldak Sergi Odası, 28 Mayıs 1980 tarihinde, 23 yaşında yaşama veda eden İFSAK Yönetim Kurulu Üyesi Fotoğrafçı Halil Kıyak anısına düzenlenen Fotoğraf Sergisi'ne katılım çağrısı yaptı.
35 yaş altı genç fotoğrafçılara açık olan sergiye katılımcılar en az 3, en fazla 6 fotoğraftan oluşan, anlatım ve anlam bütünlüğü taşıyan seri fotoğraflarla katılabilecek.Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Kastamonu ve Karabük'te oturan fotoğrafçılara ve genç İFSAK üyelerine açık olan sergiye katılım 20 Şubat 2010'da bitiyor.Sergiye gelen fotoğraflar İFSAK Onur Üyesi ve Sergi Odası Yöneticisi İbrahim Akyürek, İFOD ve Simurg Fotoğraf Grubu Üyesi Birol Üzmez tarafından değerlendirilecek.Başarılı bulunan 2 fotoğrafçıya 200'er liralık fotoğraf yayını armağan edilecek, başarılı bulunan 2 fotoğrafçı da Zonguldak Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Topluluğu'nun (ZOFSAT) iki günlük İstanbul kültür gezilerinden birine ücretsiz katılmak üzere seçilecek.Etkinliğin sergisi, 28 Mayıs 2010'da Zonguldak'ta Sergi Odası'nda açılacak.
HALİL KIYAK KİMDİR?
Üniversite öğrencisi Halil Kıyak, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Yönetim Kurulu üyesiydi. İstanbul'un farklı semtlerinde örgütlenen; temel tüketim malzemelerini ucuza satan Halk-Koop'un Beşiktaş Şubesi'nin silahla taranması sonucu yaşamını yitirdi. Halil Kıyak, kooperatifin sanatçılara ve akademi öğrencilerine ucuz malzeme sağlama girişimlerinden İFSAK üyelerinin de yararlanmasını görüşmek üzere kooperatife uğramıştı. Halil Kıyak, 1978 yılında kısa film yönetmeni Hilmi Etikan ile birlikte Zonguldak'a gelmiş, Kozlu Maden Ocağı'nda çekim yapmıştı.