Kdz. Ereğli'de bu yıl 19'uncusu düzenlenen uluslararası festival kapsamında konser veren Halil Sezai ve Serdar Ortaç, izleyenlere unutamayacakları bir gece yaşattı. 

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Sevgi, Barış ve Dostluk Festivali'nde, Halil Sezai ve Serdar Ortaç rüzgarı esti. Yaklaşık 500 bin kişiye konser veren Sezai ve Ortaç, izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.
Sahneye önce Halil Sezai çıktı. Konserin ardından Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından ünlü sanatçıya elpek bezi, çeşitli hediyeler ve çiçek takdim edildi. Başkan Posbıyık'a teşekkür eden Halil Sezai, Biz genç nesil olarak bürokratlardan çok sıkılmış bir nesiliz. Kendi adıma da konuşuyorum. Ama çok şeker bir başkanınız var. O kadar çok mutluyum ki o hep olsun. Dünyanın en tatlı ve en şeker başkanına sahipsiniz, bence ona sahip çıkalım. Birbirlerine benzeyen başkanlar istemiyoruz dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, Ben Halil, o Halil, ben Halil Posbıyık, o Halil Sezai. Bu sene en çok talep edilen sanatçı Halil Sezai idi. Kendisinden rica ettik, bizi kırmadılar. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük festivalini yapıyoruz. Şu anda konserleri 500 bin kişi izliyor diye konuştu.
Halil Sezai'nin ardından Serdar Ortaç sahneye çıktı. Kendisini izlemeye gelenlerin coşkulu alkışları eşliğinde konserine başlayan Serdar Ortaç, şarkılarıyla Ereğli halkını coşturdu. Ekibiyle gerçekleştirdiği birbirinden güzel dans şovları ile de Ereğli halkının beğenisini kazan Ortaç, eski ve yeni albümlerinden şarkılar seslendirdi. Şimdiye kadar hep aşk şarkılarını yazdığını, aşkı ise bulamadığını belirten Ortaç, hayranlarına seslenerek, Kaç kişi benim gibi aşkı bulamadı? Ruh eşini bulacaksın, aynı yastığa baş koyacaksın, çoluk çocuğa karışacaksın. Çok zor, çok zor" dedi.
Konser sonunda Başkan Halil Posbıyık tarafından Serdar Ortaç'a elpek bezi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir ay önce babasını kaybeden Serdar Ortaç'ın acısını paylaştıklarını söyledi. Ortaç'ın tevazu sahibi olduğunu belirten Posbıyık, Serdar Ortaç, çok tevazu sahibi birisi. Ben de sebzeci Kadir Posbıyık'ın oğluyum. Biz kendimizi aşmışız, özgüvenimiz var, bütün mesele bu. Muhterem babalarının öbür dünyada rahat ve huzur içinde yattığını düşünüyorum. Çünkü hem yazan hem söyleyen, halkla böyle büyük bir iletişim kuran sanatçı yok ifadelerini kullandı.
Serdar Ortaç da Ereğli halkının böyle bir başkana sahip olduğu için çok şanslı olduğunu, bundan sonraki festivallere de katılacağını belirterek Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve alanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.