Saadet Partisi (SP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Gökhan Göktaş, kamuoyunun kendisini yanlış anladığını ileri sürdü.

İfadelerinin arasından cımbızla çekilmeler olduğunu belirten Göktaş’ın “Ereğli de ki mevcut "kavga" ortamı ve bundan beslenen siyasiler, esnaf ve medyadakiler” vurgusunu da yaptığı  açıklamasını aynen yayımlıyoruz:

 

“Belediyeciliği bilen en iyi aday olarak saatlerce süren radyo programlarım, röportajlarım ile sayfalarca yazdığım basın açıklamalarında polemikten kaçıp doğruya doğru, eğriye eğri dediğim halde ısrarla hep polemik oluşturmak amacı ile bazı ifadelerin cımbızla çekilmesinden, tamamı okunmadan yanlış anlaşılmaya sebep olacak cümlelerin içinden alıntı yapılarak öne çıkartılmasından bu süreçte çok zarar gördüm. Halil'in adamı veya destekçisi olduğum bile iddia edildi. Halbuki ben sırf bu tarz söylemler oluşmasın diye belediyenin 18. madde uygulaması ihalesine 160 bin lira yazıp teklif vermekten vazgeçtim. Ticaretimin siyasi kariyerime zarar verme ihtimalinden bile çekinerek adam gibi delikanlıca davrandım. 


Arkadaş o kadar proje açıkladım. Suya yüzde 50 indirim dedim.

Merkeze büyük bir Cami dedim.

Mahallelerin görünümünü değiştireceğiz dedim.

Kaldırımlar dedim, çöp konteynırlarını yer altına alacağız dedim.

Çarşı içindeki bütün eski binaları kentsel dönüşümle yıkıp yeniden yapacağız dedim.

12 Eylülün amirallerinden Çetin APATAY bulvarının ismini değiştireceğiz, artık bu ülkede hiçbir yerde darbecilerin ismi olmamalı dedim.

Mahallelere kışın da kullanılabilecek camekanlı mekanları olan çok büyük sosyal alanlar dedim. Erkeklerin kahve ve cemaatler dışında buluşup çay içebileceği, sohbet edebileceği nezih alanlar dedim. Halk ekmek dedim.

Şeffaf belediyecilik, makam kapısını söküp atıyoruz dedim. BİT ler dedim. beton fiyatlarını düşüreceğiz dedim.

Asfalt tesisi dedim. Yeni sanayi siteleri ve mevcutlara tam destek dedim.

Gençlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimi için spora çok önem vereceğiz dedim.

Bu beyanda modern ve çok amaçlı halı sahalar dedim, denizden hafa fazla yararlanmak için yelken ve dalgıçlığa önem verilecek dedim.

Ülkemizin başarılı olduğu güreş ve taekwondo gibi sporlarda Ereğlinin de var olması gerektiğini söyledim.

Kültür mirasımız ata sporumuz okçuluk ve binicilik ile modern oyun paint gibi sportif faaliyetleri kazandıracağız dedim.

Sosyal belediyecilik bizden sorulur dedim. festivaller için esnaf ve müteahhitler para getirseler almayacağız dedim. 


Ama başta da söylediğim üzere ne yazık ki çeşitli sebeplerden ötürü bütün bu açıklamalarım Ereğli de ki mevcut "kavga" ortamı ve bundan beslenen siyasiler, esnaf ve medyadakiler aracılığı ile ya görmezden gelindi yada başka taraflara çekildi.

Biz AKP ve CHP kavgasında taraf değiliz.

Kimsenin oyunu bölme yada birilerine destek olma derdinde değiliz. 45 yıllık Milli Görüşüz.

Medyada kendimi anlatamadım, yada anlaşılmak istendim ısrarla belki ama ev ev gezdiğimiz ve tabanımızla geniş bir çalışma yaptığımız için bunu halkımıza anlattık. Onlar bizi anladılar biz biliyoruz. ve inşallah seçimden de büyük bir başarı ile çıkacağız.”