Hayata geçirilecek olan projenin kendilerini çok duygulandırdığını belirten başkan Yorulmaz şunları söyledi:


“KALBİNİZDEN GEÇEREK YAPMANIZ BİZLERİ DUYGULANDIRDI”

“Allah evlat acısını kimseye göstermesin. Başta sayın valimize ve size çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmayı kendiniz düşünerek, hissederek yaptığınız için de size ayrıca teşekkür etmek için yönetim kurulumla birlikte sizleri ziyaret etmek istedik. Şehit aileleri ve gazi ailelerine burada zaman geçirmeleri için bir alan yapmış olmanızdan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Zonguldak’ta yaklaşık 160 terörle mücadele şehidimiz, 69 tane terörle mücadele gazimiz var. Biz buradaki üç arkadaşımızla aynı zamanda evlatlarımızı şehit verdik. Bu nedenle böyle bir projeyi kalbinizden geçerek, kendiniz bilakis düşünerek yapmanız bizleri çok duygulandırdı, mutlu etti. Size nasıl teşekkür etsek azdır. İnşallah kampüsün açılışında da birlikte oluruz. Ben tekrardan tüm şehit ve gazi aileleri adına sizlere teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.”



Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ziyaretleri için Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Kara ve beraberindekilere teşekkür ederken şöyle konuştu:

“ŞEHİTLERİMİZE BORCUMUZDUR”

“Şehit ve Gazi yakınlarımız için yapacağımız her şey onların bizler için gösterdiği fedakarlık yanında az kalacaktır. Vatanı uğruna canını hiçe sayan şehitlerimizin aziz hatırasına Üniversitemiz olarak bir nebze de olsun bir katkı da bulunmak istedik. Şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerinin zaman geçireceği bir mekan olacağı 15 Temmuz Şehitler Kampüsü’nde 15 Temmuz şehitleriyle ilgili bir sergi salonu olacak. Dolayısıyla da genç nesillerimiz milli iradenin tecellisi anlamında çok önemli bir gün olan 15 Temmuz gününü, hem şehitlerimizi hem o günü, hem de o gün etrafında yaşananları unutmayacaklar. Yine bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gününü “Şehitleri Anma Günü” olarak resmileştirdiklerini ifade ettiler. Zonguldak’ın da gözbebeği olan eski Hayvanat Bahçesinin böyle önemli bir milat tarihle bütünleşmiş olması şehit ailelerimizin ve gazi ailelerimizin de orada kendilerine bir yer bulabilmeleri sizin teşekkürünüzün ötesinde bizim sizlere ve aziz şehitlerimize borcumuzdur. Hem 15 Temmuz Şehitler Kampüsü’nün yeniden yapılandırılmasında hem de söz konusu alanın üniversitemize tahsisinde büyük emek ve katkı veren Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’a hem şahsım hem de Üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum.”

“15 TEMMUZ RUHUNA UYGUN ŞEY”

15 Temmuzla ilgili farklı çalışmalarımız var. Devlet Konservatuvarımız 15 Temmuz Albümü hazırlıyor. O günün duygu yoğunluğunu ifade eden kalıcı bir eser hazırlıyoruz. İnşallah Onu da kamuoyuyla yakında paylaşacağız. Konuşmamın başında söylediğim gibi bizim için, bu toplum için çok kıymetlisiniz. Sizler için ne yapılsa azdır. Sizin değil bizim size her zaman müteşekkir olmamız gerekir. Onun için Üniversitemiz burada çok önemli bir rol oynuyor. Böyle bir çalışmanın hem o alanın halkla ortaklaşa kullanımı hem de halk kullanırken şehitlerin ve gazilerin anılacağı sembolik yerlerin orda olması çok kıymetli bir şey. Tam da 15 Temmuz ruhuna uygun bir şey. Sayın valimizle de görüşüyoruz. Sayın Valimiz oraya 50 m Yüksekliğinde dev bir bayrak dikecek biz de Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in 5 metre yüksekliğinde, Zonguldak’ın her tarafından görülebilecek bir anıtının yapımını gerçekleştireceğiz. Zonguldak’ın yedisinden yetmişine kadar herkesin kullanımına açık olan, kullanırken de kampüsün isminin ruhunun canlandığı 15 Temmuz’un hafızalarda tekrar tekrar yaşatılacağı çok nitelikli bir konsept ve alan projesi çizimi devam ediyor. Bu borcu ödemiş olmaktan da orayı sizinle buluşturuyor olmaktan da büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Ziyaretiniz için tekrar çok teşekkür ediyorum.”