Alaplı Tüketici Koruma Derneğinin 3. olağan genel kurul toplantısı Alaplı Çay Bahçesi tesislerinde gerçekleştirildi. Tek liste ile giden seçimlerde üyelerin desteğini alan mevcut başkan Halit Tekin, oy birliği ile başkanlığa yeniden seçildi.
Genel kurulda konuşan Alaplı Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin, “ Derneğimiz 2 Şubat 2006 yılında, bölge halkının uğradığı haksızlıkları önlemek, hak ve hukukunu aramak, onların bir nevi avukatlığını yapmak, bilinçli tüketim toplumunu oluşturmak için kurulmuştur. Bu amaçla, önce okullar ve alışveriş merkezleri üzerinde yoğunlaşıldı. Köylere dışarıdan gelen kapıdan satış şirketleri ve pazarlamacılar kontrol altına alındı. Okullarda düzenlediğimiz seminerler ve halkımızın bilgilendirilmesi gerek broşür dağıtımı gerekse basın yoluyla bilgilendirme büyük fayda sağlamıştır. Kararlarımızın yüzde 99’u tüketici lehine sonuçlanmıştır” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde üyelerin oyunu alan mevcut başkan Halit Tekin, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.
Genel kurul seçimleri sonucunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
‘Halit Tekin, Muhammet Çakan, Taner Arslan, Hasan Şen ve Rahmi Öztürk.’