19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak il genelinde de düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Halkın katılımının diğer bayramlara oranla yüksek olduğu gözlenirken gençler bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarını haykırdı.

 

ZONGULDAK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak il genelinde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Zonguldak’taki ilk tören Valilik önünde çelenklerin konulması, saygı  duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İkinci tören Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda gerçekleştirildi. Zonguldak Valisi Erdal Ata, 3. Jandarma Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref protokol, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin gerçekleştirdi. Girgin’in konuşmasının ardından okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

 

EREĞLİ

Kdz.Ereğli’de ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile protokol tarafından alkışlarla izlendi. Ereğli’deki ikinci tören Erdemir Stadında gerçekleştirildi. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık halkın bayramını kutlamaları ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar gerçekleştirdi.

 

İLK ADIM OLDU

Akpınar, “19 Mayıs 1919 tarihi, esarete mah-kum edilmek istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımı olmuştur. Böylesine büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesidir.

 

SEVGİLİ GENÇLER:

Binlerce Şehit verilerek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özverilerle kazanılan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine siz taşıyacaksınız. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Kalbinizin vatan sevgisi, bayrak sevgisi, millet sevgisi, tarih sevgisi ve insan sevgisi ile attığını biliyorum” dedi.

 

KATILIM YÜKSEKTİ

Okullararası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler çeşitli gösterilerde bulunurken tören geçişi ile etkinlikler sona erdi. Geçtiğimiz yıllara oranla havanın da güzel olması nedeniyle bayrama halkın katılımı oldukça yüksek olduğu gözlendi. Çoluk çocuk yaşlısı genci bu önemli günü doyasıya birlik ve beraberlik içerisinde kutladı.

 

ALAPLI’DA KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Alaplı Kapalı Spor Salonunun yanındaki tören alanında kutlamalar devam etti. Burada Kaymakam Aydın Memük, Garnizon Komutanı Üsteğmen  Hasan Şahin ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Halkın ve gençlerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Öğrencilerin bayram gösterileri ilgiyle ve beğeniyle izlendi. Törende çeşitli dallarda dereceye giren Okullara ve öğrencilere Kaymakam Aydın Memük,  Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Şahin ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu  tarafında plaket ve ödül verildi. 

Törene Alaplı Kaymakamı Aydın Memük,  Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Şahin, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu,  İlçe Emniyet Müdür Vekili Erkan Tektaş, İdare amirleri,  ZKÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam , İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Siyasi Parti Başkanları ve yöneticileri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören havai fişek gösterileri ile sona erdi.