Zonguldak Demokrasi Platformu Çaycuma Belediye Başkanı Bülent  Kantarcı’yı ziyaret etti. Platform Sözcüsü Kaymakçı, “Bu güzel ilçemiz üzerinde sistematik oyunlar oynandığının farkındayız. Çaycuma halkının bu oyunları hep bozduğunu, yine de bozacağını biliyoruz” dedi.

Belediyeye yapılan silahlı saldırı nedeniyle Belediye Başkanı Kantarcı’ya yapılan “geçmiş olsun” ziyaretleri sürüyor. Son olarak, Zonguldak Demokrasi Platformu, kalabalık bir heyetle Çaycuma Belediyesini ziyaret etti. Başkan Kantarcı, aralarında, Platform Sözcüsü ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Belediye – İş Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, TMMOB EMO İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Kürşat Coşgun, ADD Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Coşkun, KESK Dönem Sözcüsü Erkut Alacalı, KESK Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, SES Şube Başkanı Esat Aşkar, ESM Şube Başkanı Vacit Esen, Kültür Sanat-Sen İl Temsilcisi Onur Arslan’ın bulunduğu heyeti Belediye Meclisi salonunda kabul etti.

 

HALKIN YANINDAYIZ

 

Ziyarette konuşan Platform Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, “Doksanlı yıllardan beri Zonguldak’ta mücadele eden bir yapıyız. Platform, TMMOB bileşenleri, memur ve işçi sendikaları ve kentteki diğer sivil toplum örgütlerinden oluşuyor.  Yalnızca kentsel değil, ulusal hatta uluslararası sorunlar hakkında görüşlerimizi açıklıyor, çözüm öneriyoruz. Kentin kimliğine, tarihine, demokratik birikimine, emeğine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu çabalarımızdan dolayı kimi çevrelerin tepkisini alıyoruz. Hatta bir kısım medya bizi hedef tahtasına koyuyor. Ancak biz bunlardan yılmadan doğru bildiğimizi anlatmaya devam ediyoruz. Çaycuma Belediyesini büyük bir beğeniyle takip ediyoruz. Burada şehirleşmenin geleneklerine, kurallarına uygun şekilde yapılan belediyeciliği takdir ediyoruz. Kentimizde böyle bir belediye olmasından onur duyuyoruz. Belediyenize yapılan son saldırı şahsınız, başında olduğunuz kurumunuz kadar Çaycuma halkına da yöneliktir. Be nedenle bizler, çok açık şekilde Çaycuma halkının yanındayız. Bu güzel ilçemiz üzerinde sistematik oyunlar oynandığının farkındayız. Çaycuma halkının bu oyunları hep bozduğunu, yine de bozacağını biliyoruz. Size tekrar geçmiş olsun diyor, Çaycuma halkına da dayanışma duygularımız iletiyoruz” dedi.

 

KÖTÜMSER OLMAMALIYIZ

Misafirlerini Başkan Yardımcıları Olcay Aydın, Körpüş Mısırlı ve Yazı İşleri Müdürü Özlem Kaydır ile birlikte ağırlayan Başkan Kantarcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu kadar kalabalık bir şekilde ziyaretimize gelmiş olmanızdan çok mutlu oldum. Bu ziyareti bir başlangıç olarak kabul ediyorum. Bundan sonra iş birliğimizi artırmak, dayanışmamızı en üst düzeyde tutmak için daha çok çaba harcamalıyız. Gerçekten zor günlerden geçiyoruz, ama bu geçicidir. Aslında, kötümser olmamız için bir neden yok. Böylesi zor dönemler dünyanın hiçbir yerinde sonsuza kadar sürmedi, ülkemizde de sürmeyecek. Önümüz mutlaka aydınlık. Bizim yapmamız gereken bu geçiş sürecini hızlandırmak için çabalarımızı artırmaktır. Biz iyi belediyecilik hizmet vererek, örnek çalışmalar ortaya koyuyoruz. Hep hastalıklar bulaşıcı değildir, güzel şeyler de bulaşır. Kimi belediyelerin bazı uygularımızı örnek aldığını görüyor mutlu oluyorum. Sizlerin de yapılan çalışmalarla ilgili beğenilerini ifade etmesi, beni ayrıca mutlu etti. Ancak şunu bilmenizi isterim ki, bu tek başıma benim eserim değildir. Hizmetlerin arakasında muhteşem bir ordu var. Çaycuma Belediyesi, 300’ün üzerinde çalışanının özverisiyle çağdaş bir kent yaratıyor” dedi.