Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, Zonguldak'ta protesto edildi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua edildi.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti.  Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara su, meyve suyu ve nohutlu pilav ikram edildi.

Demokrasi mitingine tekerlekli sandalyeyle katılan Cevahir Koçaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatanı, milleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek için meydanlardan ayrılmadıklarını söyledi. 

Hasta olmasına rağmen alanlardan ayrılmadığını belirten Koçaklı, "Bu durumum diğer insanlara da örnek olmasını istiyorum. Bu vatan borcu. Cumhurbaşkanımız alanlardan 'çekilin' deyinceye kadar gelmeye devam edeceğim. Evime giderken 150 merdiven çıkacağım. Her gece taksi parası veriyorum. Olsun. Bu da bir vatan borcu." diye konuştu.

Fatma Demirci de devlet ve millet için alanlarda olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Gündüzleri evimizin işindeyiz. Geceleri alanlardayız. İnşallah her şeyi atlatıp feraha çıkacağız. Hainleri Rabbim kahretsin. İdamın gelmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın sözünü bekliyoruz. O bize, 'çekilin evinize' derse, çekileceğiz. Onun sözüne bakıyoruz." şeklinde konuştu.