Kdz. Ereğli Çilek Halk otobüsleri çalışan 105 araçtaki personelin tümüyle ilgilenmelerinin mümkün olmadığını belirterek, vatandaşların şikayetçi olmasını istedi.

Kdz. Ereğli'de trafikte yolcu olmadığında yavaş giden ve yolcu kapmak için de birbirleri ile yarışan halk otobüslerinde sürücülerin cep telefonla konuşmaları da şikayet konusu olmaya başladı. Her ortamda korna kullanarak gürültü kirliliğine de neden olan halk otobüsleriyle ilgili olarak Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatif yönetiminden yapılan açıklamada, vatandaşların şikayetlerini 322 20 22 telefon ile www.ereglicilekhalkotobusleri.com.tr adreslerine bildirmeleri istendi.
Yönetim kurulu şikayetler üzerine alınan kararlar ve kamuoyu bilgilendirmesini şöyle yaptı:

KONUŞANI BİLDİRİN
Cep telefonlarını kullanma amacımız çalışan arkadaşlar ile sürekli diyalog halinde olabilmemiz seyir halinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçme amacı ile şirket telefonları dağıtıldı.
Fakat görünün o ki amaç dışı kullanılan bu telefonları tespit ettiğimizde, nasıl tespit ediyoruz tabiî ki siz değerli müşterilerimizden gelen şikâyetlerden yararlanıyoruz ve gerekli cezai işlemi kurum olarak uyguluyoruz.

YAVAŞ SÜRÜŞE DEVAM
Araçlarımız sürekli olarak uydudan takip edilerek kooperatifin vermiş olduğu durak arası dakikalarına uymayan araçlara yine cezai işlem uygulanıyor. Kesinlikle bunun dışına çıkan araçlara taviz verme lüksümüz yoktur, her güzel hizmetin sizler için olduğunu bir kez daha belirtmek istiyoruz, Erdemir caddesinde hız yapma şansı olmayan araçlarda sıkıntı görüyoruz, ancak sizlerde bir düşünürseniz ki zaten kalabalık olan bir cadde bizim kullandığımız araçlar yüksek motorla çalışan ve istendiği yerde hız yaptığında durması güç araçlar önümüze çıkabilecek yayaların ve araçların takibini ayarlamamız gerektiğini düşünerek araçların bu cadde üzerinde hız yapmasını yasakladık.

ŞEFFAFIZ
Sadece ringlerde doluluk oranları yüksek olur diğer zamanlarda aynı kapasiteyi bulmak mümkün değil, araçlarımızın kapasitesi 20 oturan 30 ayakta olarak ruhsata işlenmiştir. Ancak ilçe emniyet müdürlüğü tarafından araçlarımız sürekli olarak denetlenmektedir, sadece o değil Kdz. Ereğli Belediyesi ulaşım hizmetleri tarafından sürekli denetimlerin gün içerisinde devam ettiği ortadadır, tatmin olmayanlar için ulaşım hizmetlerinden encümen cezalarını kontrol edebilirler şeffaf olma yolunda üstümüze olan bir kurum yoktur düşüncesi içerisindeyiz.

ŞİKAYETLİ TESPİT
Çalışan arkadaşlarımızdan ilk işe girdiklerinde her kurum gibi istediğimiz belgeler var bunlarda personel dosyalarında mevcuttur. Bu zaten emniyet açısından olması gereken düzendir. 105 aracımız var haliyle personel sayısının tespitini sizlere bırakıyoruz, kendimizden örnek verirsek bu günün şartlarında çocuklarımıza söz geçiremezken bu kadar geniş personele sahip olan kurumda denetimlerin ne kadar zor olduğunu anlamamanız mümkün değildir. İnsanları tek tek takip etme gücümüz yok ancak sizlerden gelen şikâyetler ile bunların tespiti kolay olabiliyor ve özellikle Ereğli halkından kesinlikle en küçük hataları bile kooperatifimize veya web adresimize bildirmeleri takdirde önüne geçebileceğinin kanısındayız.