Kozlu İlçe Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş Kozlu'daki gelişmeler ve projeleri hakkında meclis üyelerine bilgiler vererek 9 madde hakkında görüş karar görüşüldü.
Kozlu Belediyesi Şubat ayı ikinci toplantısında 9 madde üzerinde görüşme yapılırken, önemli maddelerden biri olan Kozlu Belediyesi Halk Otobüslerinin ücretlerinde indireme gidildi. 2013 yılı kart ve indirimli fiyatlarında  indirime gidilirken, öğrenci ücretleri indirimli olduğundan hiç bir değişiklik yapılmadı. 2013 yılı ücretleri kartlı 1.75 kr'dan 1.65 kr, Bülent Ecevit Üniversite Hastanesi -Zonguldak 2.00TL'den 1.80Kr'a indirimli tarife başlatıldı. Bülent Ecevit Üniversite Hastanesi  Personeli için ise yeni bir düzenleme yapılarak, personelin tümü  için Zonguldak- Bülent Ecevit Üniversite Hastanesi  1.50 Kr, Kozlu- Bülent Ecevit Üniversite Hastanesi  ise 1.40 Kr olarak yeniden düzenlendi.

Diğer önemli bir madde ise TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde 07.01.2013 tarihinde meydana gelen iş kazası sonucunda vefat eden maden işçilerinin Kozlu Belediyesine olan borçları bir kez olmak üzere affedildi. Hayatını kaybeden madencilerin, su , emlak vergisi, çöp vergisi gibi borçları affedildi.

Kozlu'da cenaze namazlarının kılanabilmesi için Kozlu Güney Mahallesinde bulunan Kavaklık alanı olarak bilinen alanın yanına bir cami ve namaz kılInabilecek alan yapılması kararı alındı.