‘İLÇEDE DEĞİŞİMİ BAŞLATTIK’

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, halk toplantılarına Uzunmehmet, Kestaneci ve Süleymanlar mahallelerinde devam etti.

Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’ndan gönderilen haber şu şekilde:

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı Uzunmehmet Mahallesi’ndeki halk toplantısında mahalle muhtarı Seyfettin Yaman ve mahalle halkının sorunlarını dinledi.

UZUNMEHMET’TEN TEŞEKKÜR

Uzunmehmet Mahallesi olarak yapılan alt yapıya teşekkür eden mahalleliler, 4 bin 500 kişinin yaşadığı Uzunmehmet’te emeklilerin ağırlıkta oturduğunu vurgulayarak Başkan Uysal’dan hastaneye direkt halk otobüsü istediler. Başkan Uysal sorunun çözüleceğini vurgulayarak, Ereğli’de yeni durak yerlerinin belirlenmesi ve hatlar üzerine 2 profesör eşliğinde master planı yapıldığını ve ölçümler için hazırlıklara başlandığını vurguladı.

SORUNLARI TEK TEK NOT ALDI

Kestaneci Mahallesi’nde de halkla buluşan Başkan Uysal, Muhtar Ahmet Özer’den mahallenin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Bazı mahalleliler mahallerinde yaşanan küçük heyelanlar yüzünden yola çamur aktığını ve heyelanı durdurmak için istinat duvarı yapılmasını istediler. Bir vatandaşta bahçesinden yüksek gerilim geçtiğini belirterek, Başkan Uysal’dan bu konuda yardım istedi.

İLÇEDE DEĞİŞİMİ BAŞLATTIK

Başkan Uysal ise mahallelilere, “Ne zaman çağırsanız gelirim. Bizim şehrimize 18 ayda yaptıklarımız belli. Kent Meydanı, Çetin Apatay Bulvarı, Spor Parkı gibi büyük projelerimizin proje ihaleleri bitti. Sadece tek merkezde toplanalım diye pazaryerinde yapılan AVM’ye geçmemiz 6 ay sürdü. Bir projeyi hazırlanıp, alt yapısının yapılması kâğıt üzerinde 6 ay alıyor. Ama biz bunları yoluna koyduk.” dedi.

15 YILLIK BANK İSYANI

Başkan Uysal daha sonra özellikle kadınların daha çok ilgi gösterdiği Kadı Tarlası Şen Evler mevkiinde halkla buluştu. Bir bayanın, ’15 yıldır belediyeye gidiyorum geliyorum. Yağmur yağdı kar yağdı çamur oldu’ diyerek beni oyalıyorlar. Yaşlılarımızın oturabileceği güneşten ve yağmurdan korunabileceği oturma alanı ve bank istiyorum” dedi.


O YÜZDEN ADİL OLMALIYIZ

Başkan Uysal’da oturma bankı konusunda çok talep geldiğini ve geçmişte de kişilerin evlerinin önüne konulan bankların artık halkın ortak kullanım alanlarına konulacağını söyledi. İlçede 40 bine yakın buna bulunduğunu hatırlatan Uysal, “Her binanın önüne bir bank vermeye kalksak 40 bin bank yeter. Buna güç kuvvet yetmez. O yüzden adaletli olmak lazım. Herkes kullanmalı” dedi.

13 YILDA YAPILANLAR BELLİ

Başkan Uysal 3 mahallede de sorunları not aldıktan sonra güçlü belediyecilik için tek başına iktidar anlayışını savunarak, “Benim belediyem güçlü olursa Ereğli’ye hizmette daha güçlü gelir. Bize oy verin vermeyin, biz her mahalleye eşit hizmet anlayışı ile adaletli bir şekilde hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Ama ülkenin geleceği için daha güçlü yarınlar için adresin belli olduğunu sizde görüyorsunuz. Yapılanlar ortada. İstikrar sürsün, ülkemiz ve şehrimiz güçlensin.” dedi.