Kdz.Ereğli'de ilk kutlama Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nun makamında teblirkleri kabulü ile başladı. İkinci tören ise Devrim Bulvarında gerçekleştirildi. Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, askeri araç ile törene katılanların bayramını kutladı.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Cumhuriyetin önemine dikkat çekti.

İlçe genelindeki okullar arası düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ilçe protokolü tarafından çeşitli hediyeler verildi. Halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

MECLİS ÜYELERİ YOKTU

AK Parti ve CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanları tören alanında yerini alırken, Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğu törende yer almadı. Belediye Başkan Yardımcılarının tamamı tören alanında bulunurken AK Parti'den 3-4, CHP'den de 1-2 meclis üyesinin bulunduğu görüldü.

SÖNÜK GEÇTİ

Kutlamalar beklenen ilgiyi de görmedi. Tören geçişi sırasında gaziler ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığındaki askerlerin tören geçişi vatandaşlar ve protokol tarafından alkışlandı. Kdz.Ereğli'de avukatlar da tören geçişinde yer aldılar.

 

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)


ALAPLI’DA BAYRAM


Alaplı Spor Salonu'ndaki törende, Kaymakam Altuğ Çağlar ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.


Kaymakam Çağlar, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in çok kolay elde edilmediğini belirterek, “Atalarımızın, evlatlarımızın, dedelerimizin, analarımızın, ninelerimizin emekleriyle kanlarıyla bu yurt birçok badireleri atlatarak bu günlere gelmiştir. Cumhuriyet demokrasidir, Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet birlikteliktir, Cumhuriyet eskiyi atiyi kabul etmek değildir. Cumhuriyet geçmişiyle barışık bir yönetim şeklidir. Bizler ne kadar atalarımıza teşekkür etsek minnet borcumuzu ödeyebileceğimizi çok zannetmiyorum. Ama en azından dualarımızla onları yat etmemiz boynumuzun borcudur.” Diye konuştu.



Daha sonra resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, öğrencilerin sunduğu halk oyunlarıyla sona erdi.

(Haber: Cem Sürmeneli)