Üniversite Rektörlüğü ve Zonguldak Belediye Başkanlığı arasında üniversitenin 15 Temmuz Şehitler Kampüsü’nün hizmet sunumuna ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan ve 25 maddeden oluşan protokole göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine tahsisli bulunan 15 Temmuz Şehitler Kampüsünün saat 23.00’e kadar halka açık şekilde hizmet vermesi ve girişlerin ücretsiz olması karara bağlandı. Diğer yandan kampüs alanı içindeki bitki örtüsünün, doğa ekosisteminin, zemin ve çitlerin korunması ile bakım ve onarım Zonguldak Belediyesi sorumluluğuna verildi.

Kampüs içinde her türlü proje değişikliğinin Üniversite yetkisinde olduğunun belirtildiği protokolde, ayrıca kampüs alanına Üniversiteye ve Belediyeye ait araçlar dışında, üçüncü şahıslara ait araçların alınmayacağı hükmü yer aldı.

Protokolü imzalayan taraflar, söz konusu anlaşmanın Üniversite ve Belediye iş birliğinin önemli bir örneği olduğunu ve bundan sonra benzer iş birliklerinin yapılması adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.