Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı İsmail Demirel, Kdz.Ereğli Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında, CHP’li Meclis Üyelerinin önergesi 7 AKP’li meclis üyesinin desteklediği su ücretlerinin yüzde 30 oranında ucuzlatılmasının sağlandığını hatırlatarak, “Ancak Belediye Başkanımız Kasım Meclis toplantısında bu konuyu Komisyona iade ederek konu yürürlüğe girmemişti. Aralık meclisinde ise ilk kararında ısrar eden 1 kişi hariç diğer Meclis Üyelerimiz suyumuzu % 30 ucuzlattılar. Kendilerine şahsım ve Tüketiciyi Koruma Derneği adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BANYODAN SABUNLU ÇIKIP”

Aynı meclis üyelerine seslenen ve uygulamaya sokulmak istenen akıllı su sayaçlarının insan haklarına aykırı olduğunu vurgulayan Demirel yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Akıllı su sayaçları diye uygulamaya sokmak istediğiniz şey aslında insan haklarına aykırıdır. Suyumuzun ucuzlaması çok güzel. Ancak Meclisin aldığı karar ile Ereğli Belediyesi su sayaçlarını değiştirip bu akıllı yutturmacası ile halkı kandırmaya devam ederse; hepimiz daha kullanmadığımız suyun parasını belediyeye peşin yatırıp, kartlarımıza su yükleteceğiz. Sonra karttaki su miktarı bitince evdeki saat suyu otomatik kesecek, bizde susuz kalacağız. (Bu durumda banyodan sabunlu çıkıp kartın yedek bölümünü devreye sokmanız gibi bir hakkınız varmış)

 

“BU KAZIĞI DURDURMALARINI İSTİYORUZ”

İşte bize akıllı sayaç diye yutturmaya çalıştıkları yöntem bu. Şimdi aynı meclis üyelerimizden Ereğli halkına atılacak bu kazığı da durdurmalarını istiyoruz. Zira on binlerce su sayacı çöpe atılacak ve milli bir servet yok olacaktır. Yandaş bir firma bu sayaçlardan para kazanacak. Belediye Bütçesinden trilyonlar harcanacak. Sonrada halkımız kullanmadığı suyun parasını peşin ödeyip, kartında su miktarı bitince bu sözüm ona akıllı sayaç suyu kesecek. Emperyalist sömürge düzeninin her şeyi paraya bağladığı böyle bir insafsız uygulamayı TÜKODER olarak şiddetle ret ediyoruz. Halkımızı derneğimize destek olmaya davet ediyoruz. Devlet, elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi yaşamsal haklarımızı sağlamakla yükümlüdür. Borcundan dolayı bile bu hizmetler kesilmemelidir. Borçlar ve Alacak işlemleri için yasal yollar varken babanın borcundan dolayı evdeki tüm aileyi bu hizmetlerden yoksun bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Ereğli halkını duyarlı olmaya davet ediyorum”

 

(Haber Merkezi)