CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağı açıklanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Turpcu'nun açıklaması şu şekilde:

"Erken seçim kararı AKP ve ortağı MHP tarafından alınmıştır. Bizim buna diyeceğimiz sadece hayırlı olsun demektir. Seçim her ne kadar baskın seçim kararıyla da aynı zamanda sürpriz bir tarih oldu. Bu manada CHP olarak başta Cumhurbaşkanı adayımızı kısa sürede belirleyip partinin tüm güçlerinin birlikteliğini sağlayarak sahaya çıkacağız. Seçim milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Seçimin sonucu AKP ve ortağı MHP'ye sürpriz olacak. Türkiye'de tek adam rejimini yıkmak, Türkiye'yi normalleştirmek için partimizin birliğini koruyarak ve değerli evlatlarını aday göstererek seçimleri kazanacağız. Daha önceki seçimde oylarımız çalınmıştı, bu seçimde de oylarımız çalınmasın diye daha dikkatli olacağız. AKP ve ortağı MHP'yi yeneceğiz. Ülkemizin ekonomisi şuanda çok kötü, döviz fiyatlarının durumu ortada, 16 yıldır Türkiye'yi yönetiyorlar ama Zonguldak'a ne hizmet yaptılar, görüyoruz. CHP önderliğindeki demokrasi cephesi Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimini kazanacak ve bu gerginlik ortadan kalkacaktır. AKP iktidardan indirilerek ülke normal yaşama dönecektir"

 

"SEÇİMSİZ YIL GEÇMİYOR"

Ülkeyi öyle hale getirdiler ki seçimsiz yıl geçmiyor, 3 yılda 4'ncü seçim. Türkiye'nin bunlar gelmeden komşularla sorunumuz yoktu, şimdi ise Cumhuriyetin temellerini aşındırdılar, FETÖ'ye darbe yaptırdılar, tüm komşularımızla aramızı bozdular, ekonomi tepetaklak, işadamları borçlarını ödeyemiyor. Ülke her yönüyle birbirine girdi. Herkes gergin, moralsiz, dolayısıyla CHP önderliğinde demokrasi güçleri bu demokrasiye karşı olan AKP'yi ve yöneticilerini, 24 Haziran akşamı gerekli dersi verecektir. Kendi yaralarımızı saracağız. Ülkemizi ve insanlığımızı esenliğe çıkaracağız"