Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin en önemli sosyal tesislerinden biri haline gelen ve hizmete açıldığı günden bu yana yüzlerce öğrenci mezun eden Cumhuriyet Halkevi'nde, 6.Grup Aşçılık Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halkevi'nde çeşitli kurslar açıldığını belirterek bölge halkın bu kurslara davet etti.

 

Üç buçuk ay süren ve toplamda 272 saatlik derslerden oluşan eğitimler sonunda kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen tören ile sertifikaları teslim edildi. Töreni Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan Yardımcıları Özkan Özyağcı ve Atike Önder ile bazı belediye meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, başkan danışmanları, Cumhuriyet Halkevi eğitmenleri, kursiyerler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

KURSİYERLERİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Sertifika töreni öncesi, Cumhuriyet Halkevi İdari Sorumlusu Tuncay Çınar ile birlikte devam eden kursları gezerek kursiyerleri ziyaret eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kursiyerlerin talep ve sıkıntılarını dinledi.  Başkan Posbıyık'ın ziyaretlerinden dolayı mutlu olan kursiyerler de kendilerine verilen katkı ve desteklerden dolayı teşekkür duygularını ifade ettiler.

 

İMKANLARI SAĞLAYACAĞIZ

Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Öğrenmenin yaşı yok. Her yaşta insanın bir şeyler yapması ve üretmesi lazım.  Eğitimin de yaşı yok. Biz sizlere gerekli imkanları sağlayacağız ki sizler de kendinizi geliştireceksiniz cümlelerine yer verdiği konuşmasında, kursiyerlerden Cumhuriyet Halkevi'nde gördükleri eksikleri söylemelerini istedi. Talep ve sıkıntıları dinleyen ve sorunların çözümü için yetkililere talimat veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık kursiyerlere hitaben sürdürdüğü konuşmasında; Eksiğiniz varsa bize söyleyin, biz de bu eksikliklerle ilgili gereğini yerine getirelim. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar dilerim dedi.

 

KURSLAR İLGİ GÖRÜYOR

Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a çalışmalar ve kurslarla ilgili bilgiler veren Cumhuriyet Halkevi İdari Sorumlusu Tuncay Çınar da geçtiğimiz günlerde Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda bir resim sergisi açtıklarını hatırlatarak; Bu sergide bizler vatandaşlarımıza yaptığımız çalışmaları göstermek istedik. Kurslarımıza yoğun bir ilgi var ve bu yoğun ilgi karşısında da gelen talepleri karşılamak adına çalışıyoruz dedi.

 

 

ÇALIŞMALARIN TANITIMI İYİ YAPILMALI

Cumhuriyet Halkevi'ndeki çalışmaların eskiye nazaran çok daha iyi tanıtılması gerektiğine vurgu yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmasında şu görüşleri sundu: Benim üzüldüğüm tek konu Ereğli'de hala buraları bilmeyenlerin olması. Mahallelerden insanları alarak buraları gezdirmek zorundayız. Bu çalışmaların mutlaka görülmesi lazım. Bu çalışmaları görenler de yine bu kurslara katılabileceklerini bilsinler. Önümüzdeki yaz Cumhuriyet Halkevi'ni çok hareketli görmek istiyorum. Sizler bu kursların yaygınlaştırılması için çok iyi örneklersiniz. Benim en büyük arzum insanların buraya daha fazla gelmesi. Buradaki çalışmaların başarılı olduğunu herkese ispatlamamız lazım. Herkesin de bu imkanlardan yararlanması gerekir. Biz bu tesisi daha da genişletiriz. Bu yönde de gerekenleri yapmaya hazırız.

 

 CUMHURİYET HALKEVİ, SERGİ ALANI OLMALI

Burada yapılan ürünlerin teşhir edilerek satılması en büyük isteklerimizden biri. Ama bu konuda İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılması gereken bazı işler olduğunu biliyoruz. Bunu yapabildiğimiz zaman Cumhuriyet Halkevi cıvıl cıvıl olacak. Bu sayede de ilçemizde yaşayan herkes, buradaki insanların neler yapabildiklerini de görmüş olacaklar. Hala bazı mahallelerde Cumhuriyet Halkevi'nde bu kadar güzel çalışmalar yapıldığını bilmeyenler var. El işlerinin ve yemek ürünlerinin satışı mümkün olduğu takdirde burası Salı Pazarı gibi Sosyete Pazarı gibi olur ve insanlar akın akın buraya gelir. Ancak bu konuda bürokratik engelleri henüz çözemedik; çalışmalarımız devam ediyor. Bu satışların yapılabilmesi için Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak biz her türlü imkanı sağlarız. Cumhuriyet Halkevi'nin bir sergi alanı haline gelmesi lazım. En büyük arzumuz bu. Bunu başarabilirsek kursiyerlerimiz de daha profesyonel çalışmalar yapabilirler. Bu satışlardan elde edilen paranın ortak bir havuzda toplanmasıyla da yine bu kurslarda yararlanılmak üzere hem daha kaliteli hem daha fazla malzeme alınabilir. Ben Cumhuriyet Halkevi'ne her geldiğimde çok mutlu oluyorum. Bu ziyaretimde de bazı konularda eksiklik ve sıkıntıların olduğu bilgisini aldım. Bunların da ortadan kaldırılması için en kısa zamanda gerekenler yapılacaktır

  

TALEPLER DEĞERLENDİRİLECEK

Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, konuşmasında kendilerinden övgü dolu sözlerle bahsetmesi üzerine kendisine teşekkür eden kursiyerler de yeni alanlarda çeşitli kursların açılması talebinde bulundular. Belediye Başkanı Halil Posbıyık bu talepler kendilerine geldiğinde değerlendireceklerini söyledi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve beraberindekiler son olarak da sertifika töreni yapılan Aşçılık Kursu'na geçtiler. Kursiyerler tarafından karşılanan konuklara Kurs Eğitmeni Semiha Köksal ve Cumhuriyet Halkevi İdari Sorumlusu Tuncay Çınar tarafından bilgiler verildi. Çınar verdiği bilgiler arasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında AKM'de el işi sergisi açılacağını da söyledi.

 

PASTA KESTİLER

Sertifika töreninde ise 6.Grup Aşçılık Kurusu'nu yaklaşık üç buçuk ay süren 272 saatlik eğitimler sonunda başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından takdim edildi. Tören sonunda da kursiyerler, Başkan Posbıyık ile birlikte pasta keserek mutluluklarını pekiştirdiler. Tören hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.