Zonguldak ve Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun Zonguldak Çıraklık Eğitim Merkezini ziyaret sonrasında kameralara sert açıklamalarda bulundu.

Dedikodu siyasetine devam edildiğini dile getiren Uzun şöyle konuştu:  

           

“12 Haziran seçimleri Zonguldak’ta bu sefer farklı bir heyecan ile geçiyor. Bağımsız adaylığıma halkımızın desteği arttıkça ve bu kamuoyunda gözlemlendikçe maalesef bazı dedikodularda devam ediyor.

Beni kamuoyunda güçsüz göstermek, iddiasız göstermek için bazı siyasi söylemlerde, “oyunuz boşa gitmesin seçilemez”     “ seçilirse a partisine ya da b partisine geçecek” ya da “son hafta çekilecek” gibi seviyesiz ve bir o kadar da ahlak dışı ve insafsız söylemlerle halkımızın kafasını karıştırmaya çalıştıklarını görüyoruz. 

En son bir seçim çalışmasında bizzat kendim şahit olduğum şahıslar, emniyet güçlerine verilmesi için müdahale etmemize fırsat vermeden kaçtılar.

Tüm Zonguldaklı hemşerilerime sesleniyorum. Ben kendimi Zonguldak’ın adayı, milletin adayı olarak görüyorum. Hep dile getiriyorum, listeleri inceleyin ve inandığınız adaylara destek olun. Ama bunu yaparken Zonguldak’a ve Zonguldaklıya kim daha fazla faydalı olur sorusunu sormayı ihmal etmeyin. Bu sorunun vicdanınızdaki cevabına göre o adaya destek olunuz. Ben seçilecek olan beş milletvekilinden birine talibim sizin adınıza. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda gördük ki halkımız adaylığımızı sahiplenmiş durumdadır. Dile getirdiğim dedikoduların hiç birine inanmayınız. Zonguldak için halkımızdan destek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Köksal Bey’inde bu konuda açıklaması olmuştu. Sonra Çatalağzı’ndan ben açıkladım. Bugünde ben bir kez daha sesleniyorum. Dedikodu siyaseti yapanlar, çeşitli entrika peşinde koşanlar bu işleri bıraksınlar. Herkes halkımızdaki olgunluğun kıymetini bilsin ve ona layık bir seçim çalışmasında, Zonguldak için neler yapabileceğini, Zonguldak’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatsın.”

 

ÇIRAKLIK MERKEZİNDE

 

Ali Uzun beraberindekilerle birlikte Zonguldak Çıraklık Eğitim Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

Zonguldak Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabuktekin’le birlikte kurs gören öğrencileri sınıflarda ziyaret eden Ali Uzun meslek eğitiminin önemli olduğunu vurguladı. Sınıfları gezerek kurs gören öğrencilerle bir süre sohbet eden Ali Uzun dersler hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Zonguldak Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabuktekin ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Ali Uzun, “Öncelikle bu kurumun müdürüne idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bu işe önem veren şirket sahibi arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Çok önemli bilgiler aldık çok önemli işler yapıyorlar. Bilerek bir işi yapmakla bilmeyerek yapmak arasında çok fark olduğuna inanıyorum. Eğitimli eğitimsiz arasında yapılan işlerin güvenlik açısından ne derece önemli olduğunu biliyorum. Bilindiği gibi seçim gezilerimize devam ediyoruz. Siyaset bir taraftan devam ediyor. Köylerde de çalışmalarımız olacak” dedi.

 

 

ALİ UZUN SOĞUKSU DA

BAĞIMSIZ ADAYA NASIL OY VERİLİR?

 

Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun beraberindekilerle birlikte Soğuksu Mahallesi ve semt pazarı esnafını gezerek, destek istedi.

Pazarcı esnafıyla sohbet ederek onların dertlerini dinleyen Uzun, pazarcı esnafı tarafından büyük ilgi gördü. Esnafa seçimlerde kendilerine her evden bir oy çıkmasını isteyen Ali Uzun, dolmuş duraklarını da gezerek şoförlerle bir süre sohbet etti. Pazarcı esnafı Ali Uzun’a büyük ilgi gösterirken, destek olacaklarını ifade ettiler.
Pazar esnafını gezdikten sonra Zonguldak Pazarcılar Odasını da ziyaret eden Ali Uzun, “Arkadaşlarımızla beraber şehrimizin Soğuksu semtinde dostlarımızın arkadaşlarımızın işyerlerine kahvehanelerine pazarda gezerek onlarla buluşma imkânı bulduk. Bir şey gördüm ki Zonguldak’ın ekonomisinin bozuk olduğunu bir kez daha pazaryerinde gördüm. Vatandaşımızın iyi olmadığını gördüm. Çok işyerlerinde esnafın boş oturduklarını gördüm. Ama siyaset yapıyoruz. Benim işim tabi şimdilik onlara bu tür sözleri şunları yapacağım yerine 12 Haziranda bize sahip çıkmalarını istedik. Şunu gördüm ki Zonguldaklı hemşerilerimiz her yerde olduğu gibi Kandillide, Ereğli’de, Ormanlıda, Alaplı’da, Kozluda, Kilimlide Çatalağzı’da olduğu gibi Soğuksu semtinin insanlarının bizi sahiplendiğini görmek beni mutlu etmiştir. Bundan mutluluk ve haz duyuyorum. Değerli arkadaşlarım sevgili hemşerilerim bağımsız milletvekili oy pusulalarının partilerden sonra gelen kısmında isim olarak yazılıyor. Orda birinci sırasında Ali Uzun olarak, ikinci sırasında başka bir bağımsız aday var ama birinci sırası Ali Uzun olarak gösterilmiştir. Orda İsmin altında bulunan kutucuğa mührü basmak yeterlidir” dedi.

 

Pazarın kalabalık olması nedeni ile yürümekte güçlük çeken Ali Uzun gösterilen ilginin kendilerine güç verdiğini ifade etti.