“Halkımız duyarlı olsun”

AKP Kandilli Belde Kurucu Teşkilat Başkanı Yusuf Uzun, Kandilli Beldesi’nde 15 yıldır eğitim ve öğrenim veren Sağlık Meslek Lisesinin her eğitim ve öğretim yılında taşınmasının gündeme getirildiğini hatırlatarak okulun taşınma kararına tepki gösterdi. Uzun konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

POLİS KOLEJİ OLABİLİR

Bu konunun neden gündeme getirildiğini araştırdığımızda Ereğli ve Alaplı’dan gelen öğrencilere, ‘Sizler uzaktan geliyorsunuz, velilerinize söyleyin ilgili kurum ve siyasilerle görüşüp okulu Ereğli’ye aldırtın’ diye söylendiği iddia ediliyor. Eğer bunlar doğruysa bu tür söylemde bulunan eğitimci derhal istifa etmeli. Bu okul tercihli okuldur öğrenci gelmek istemez ise tercih yapmasın. Bu çevre öğrencileri alınacak kontenjanı ile doldurur. Siyasiler bu okulu buradan taşımadan önce Kandilli’ye bir yüksek okul kazandırsınlar. Örneğin Polis koleji olabilir. Okul taşınacağı söylemleri halkımızı tedirgin ediyor. Konuyu vekillerimize bu hafta içerisinde taşıyacağız.

 

HALKIMIZ ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPSIN

Bölgemiz devamlı göç veriyor. Gökçeler belediyesi kapanıyor, tek belde olarak Kandilli kalacak. Halkımızın biraz daha duyarlı davranmasını bekliyoruz. PTT hizmetleri talep azalınca müdürlük düştü yine bankamız var, çevre halkımız maaşlarını telefon, elektrik, faturalarını, havalelerini buradan yapıyor. İşler azalınca bankada gider, haftada bir gün halk pazarı kuruluyor gelen pazarcı satış yapamaz ise bir daha gelmez ve Pazar kurulmaz. Halkımızın belde esnafından alışveriş yapmıyor, Ereğli’den büyük alışveriş marketlerinden yapıyor. Beldemizde bir petrol istasyonumuz vardı araçlar yakıtlarını oradan almayınca istasyon kapandı. Kandilli’de bulunanlar Ereğli’ye gidip yakıt alıp geliyor aradaki mesafeyi düşünün”