Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Güreş sahası ile kapalı spor salonun olduğu alana pazaryerini getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çarşı merkezindeki Otopark alanına yapmaya plandığımız pazaryeri projesinin sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler sonuçunda yer değişikliği yapmayı düşündüklerini söyledi.

Halkımız ve esnaflarımız pazarın İlçe merkezine gelmesini istediğini belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Kısa zamanda çok büyük işler başardık. Dolgu sahasındaki sahilden tutunda mahallelerimizde halkımızın beklentileri doğrultusunda hizmetler yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Şu anda Alaplı'ını dört bir yanında çalışmalarımız devam ediyor. Bizim olmazsa olmazlarımız vardı. Bunlardan biride çarşı içinde pazar yeri projesiydi. Bu büyük yatırımı Sivil Toplum Kuruluşları ve halkımızla paylaştık. Bir takım sıkıntılar yaşanmaması için kapalı spor salonun ile güreş sahasını olduğu yere pazar yerini getirmeyi düşünüyoruz. Şuan için öyle bir düşüncemiz var. Bununla ilgi çalışmalarımız devam ediyor.Bu alandaki spor salonu kaldırabilirsek çok iyi olacak. Belediyemizin 690 evlerdeki top sahasının yanında 2 dönümlük bir arsası var. O arsayla kapalı spor salonun bulunduğu yeri takas yapabilirsek bu alana pazar yerini getirmeyi planlıyoruz. Kapalı spor salonun çok eski beklentileri artık karşılamıyor. Güreş sahasında yılda bir kez güreş oluyor güreşlerimizi de eskiden olduğu gibi kefken altında yapabiliriz. Bayramlarımızda Atatürk Anıtı alanında büyük bir meydan yapmıştık. Törenlerimizde orada yapabiliriz. Halkımız ve esnaflarımız beklentileri doğrultusunda hizmet etmeye çalışıyoruz."