Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, sigara yasağı ile ilgili görüşlerini aktardı.
Sigara yasağının başlaması ile birlikte Zonguldak'ta birçok kesimin toplu kullanım alanlarında bu yasağa uyduğunu belirten Emniyet Müdürü Kaplan, yapılan denetimlerde şuana kadar kesilmiş bir ceza olmadığını söyledi.
Kaplan, "Halkımız sigara yasağı konusunda bilinçli davranıyor. Aslında bu sigara yasağı, bırakmak isteyip de bırakamayan çoğu vatandaşımızın sigarayı bırakmasını sağladı. Zonguldak'ın böyle bir yasaya ihtiyacı varmış" dedi.
Kaplan, sigara yasağının yaygınlaşması ile birlikte kamuoyunun konuya duyarlı yaklaştığını ve vatandaşların toplu kullanım alanlarında bu yasağa uyduğunu söyledi.
Yapılan denetimlerde şuana kadar kesilmiş bir ceza olmadığını belirten Kaplan, "5727 Sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 19 Temmuz 2009 tarihi itibariyle en geniş kapsamıyla uygulamaya başladı.
Zonguldak'ta sigara yasağının başladığı günden itibaren tüm ortak kapalı alanlar, restoran, kafe, bazı özel iş yerleri ve kahvehaneler de yasağa uyulduğu gözlendi. Halkımız sigara yasağı konusunda bilinçli davranıyor. Yapılan denetimlerde şuana kadar kesilmiş bir ceza yok" diye konuştu.