24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimler öncesi, yaptığı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenleyen Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Safiye Orhan Baltacıoğlu, artık Zonguldak’ın halktan bir vekili olacağını söyledi. Bağımsız Aday Baltacıoğlu basın toplantısında şu ifadelere yer verdi;

 

“Zaman Zonguldak’ın zamanı”

“Öyle güzel bir yolculuğa başladık ki; Zonguldak’ın artık bir milletvekili adayı var; Safiye Orhan Baltacıoğlu. Halkımın sesi, sizlerin sesiyim. Bazı insanlar diyorlar şalvarlı vekil, köylü vekil; evet sizin bir vekiliniz var, sizin içinizden bir vekiliniz var, sizin sesiniz olacak bir vekiliniz var. Zaman Zonguldak’ın zamanı, zaman halkın zamanı, zaman 27. Dönemin zamanı, zaman halkın insanlarının da meclise girebileceği bir zaman.”

 

“Çünkü bende onlar gibiyim…”

Gittiğimiz her yerde güler yüzle karşılanıyoruz çünkü ben de onlar gibiyim halktan bir insanım. Benim arkamda bir siyasi parti ya da devlet yok. Ben gücümü önce Allah sonra halktan alıyorum. Sürecimiz çok kısa o yüzden sesimizi duyurabilmek için halkın olduğu yerleri, pazarları belde ve belediyeleri ziyaret edebildik. Allah nasip ederse Ereğli’de ve Alaplı’da olmak üzere bayramın 2. günü saat 3’de konvoyumuz olacak çünkü o kadar çok gönüllü beni destekleyen insan var ki; sanki bağımsızın, halkın bir gövde gösterisi gibi olacak. Seçim sürecinde bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum"