Kozlu'da ilk defa gerçekleştirilen 1. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, halkın yoğun katılımı ile yapılırken, aynı günü akşamı da Kozlu Balıkçı Barınağı'nda açık hava konseri düzenlendi.

Konser öncesi, Kabotaj Bayramı'nda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere madalya, şilt ve belge veren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yarışmacıları tek tek kutladı. Başta Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş olmak üzere sırasıyla Liman Başkanı Sedat Poyraz ve Belediye Meclis üyeleri yarışmacılara ödülleri verildi.
Gecede sahne alan Kozlu'nun yetiştirdiği ve Türk Halk Müziği yarışmalarında Türkiye Şampiyonu olan Betül Akman ile Kozlu Lisesi Müzik Öğretmeni Zuhal Yalçın, söyledikleri şarkılarla geceye renk kattılar.
Birbirinden güzel şarkılarla geceye katılan herkese keyifli dakikalar yaşatan Betül Akman ve Zuhal Yalçın, bu imkanı kendilerine sunan başta Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a ve kendilerini yalnız bırakmayarak dinleyen Kozlu halkına teşekkür ettiler. Gecede halka seslenen Belediye Başkanı Ali Bektaş, göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan bütün hizmetlerin Kozlu'nun önünü açmak için yapıldığını ifade ederek, halkın mutluluğu için belediye olarak ellerinden gelen çalışmayı göstereceklerini söyledi.
"Halkımın mutluluğu benim mutluluğum" diyen Başkan Bektaş, "Başkan olduk diye yan gelip yatamayız. Kozlu'da yaşayan insanların üzerimizde sorumluluğu var. Biz bu sorumluluğu üzerimizde iken Kozlu için bir şeyler yapmamak mümkün değil. Kozlu için bir şeyler yapmak için gayret gösteriyoruz. Çalışıyoruz. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da hep çalışacağız. Benim en büyük hedefim, halkımın mutluluğu. Bunun içinde elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Kozlu'da yaptığımız etkinliği ilk defa gerçekleştiriyoruz. Hatalarımız ve acemiliğimiz olabilir. Ama ileriki yıllarda bu etkinliğimizi daha farklı ve daha iyi bir şekilde yapacağız. Hatta konserlerimize ulusal düzeyde sanatçı getireceğiz. Daha farklı bir şölen yapacağız. Yeter ki halkımız mutlu olsun" dedi.