Ereğli Belediyesi Halk Günü'nde halk Posbıyık'tan iş, para, kumanya, yakacak istedi.

Posbıyık, "Bugün yüzlerce insan geldi ve bu gelen insanların yüzde 99'u belediye konusunda bir talebi yok. Yol, su, kanalizasyon gibi konularda gelen yok. "İnsanlar açım, işsizim, hastaneye gideceğim, param yok" talepleri ile geldiğini belirterek, "Köylerden gelen insanlarımız bile var" sözleriyle yaşanan sıkıntıya dikkati çekti.

Belediyenin fakirlere ödenmesi için bir ödeneği bulunmadığını eşi yoksa, sigortadan para almıyorsa üzerinde ev gözükmüyorsa belirli oranda yardım yaptıklarını yineleyen Posbıyık, "Devletin koyduğu yasal şartlar var. Belediye Ramazan'da kumanya gönderiyorsa, öğrencilere önlük, kırtasiye yardımı yapıyorsa işadamlarının, esnafın, tüccarın verdiği yardımlarla bunlar gerçekleştiriliyor"

Erdemir Caddesi'nin tek yön olması için İlçe Trafik Komisyonunda karar alındığını ve 2 aylık bir sürede uygulanması için harekete geçildiğini söyleyen Posbıyık, "Ereğli Belediyesi hazırlıklarını yapacak ve 2 ay sonra Erdemir Caddesi tek yöne dönüşmüş olacak. Dershanelerin olduğu bölge de dönüş yolu olarak kullanılacak" dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin her hafta Perşembe günü gerçekleştirdiği Halk Günü toplantısında vatandaşlar sıkıntılarının çözümünü Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye daire müdürlerinden talep etti. Günün erken saatlerinden itibaren Ereğli Belediyesi'ne gelen vatandaşlar Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile direk görüşerek dertlerini anlattılar. Çözülebilecek olanlar daire müdürlerinin yeraldığı oda da tek tek değerlendirilerek çözümü sağlanırken gelenlerin büyük bir çoğunluğunun iş, para, kumanya, odun, kömür için gelmesi hem Posbıyık'ın hem de daire müdürlerini sıkıntıya soktu. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık halk günü toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamasında hem halk gününü değerlendirdi hem de Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Trafik Komisyonunda Erdemir Caddesi ile ilgili alınan tek yön uygulamasının detayları hakkında bilgiler verdi.

DAYANILACAK BİR DURUM DEĞİL

"Her hafta Perşembe günü Halk Günü gerçekleştiriyoruz. Halk Günü yaptığımızda akşam evlerimize giderken son derece yıpranmış ve üzgün olarak gidiyoruz. Gerçekten çok aciz durumda olan insanlarla muhatap oluyoruz. Zaman zaman karşımızdaki insanların çok aciz gördüğümüzde cebimizden ufak tefek harç lıklarda vermek durumunda kalıyoruz. Dayanılacak bir durum değil. Bugün yüzlerce insan geldi ve bu gelen insanların yüzde 99'u bele-diye konusunda bir talepleri yok. Yol, su kanalizasyon gibi konularda hiçbir talepleri yok.

KÖYLERDEN GELENLERDE VAR

Keşke o konuda talepleri olsun diye bakıyoruz ama talepler, 'Açım, işsizim, hastaneye gideceğim. Hastaneye gitmek için yol parası ver' şeklinde. Ormanlı'nın köyünden bile insanlar var. Gıda ve kömür ihtiyacı için buraya geldiler.  Bir vatandaşın eşi rahatsızlanmış Huzur Evi'nden evde bakım için yardım istiyor. Gerekli yerlere telefonlar ettik. Bazı vatandaşlar okulların açılmasının yaklaşması nedeniyle çocuklarının kırtasiye, okul önlüğü, kalem, kitap alınması noktasında talepleri var. Çok üzülüyorum. Genç kızlarımız geliyor. Üniversite mezunu delikanlılar geliyor. 'Evdeyim işsizi, evde bunalımdayım. Annemden, babamdan sigara parası istemeye utanıyorum' diyen gençlerimiz var maalesef. Bunlar bizleri çok üzüyor. Belediye olarak çok fazlada yardımda bulunamıyoruz. Belediyenin fakirlere ödenmesi için bir ödeneği yok. Ancak eşi yoksa, sigortadan para almıyorsa, üzerinde ev gözükmüyorsa biz bunlara yardım yapıyoruz.

BİZİ ÜZÜYOR
Devletin bize koyduğu bu yasal şartlar olması lazım. Onun dışında belediye yardım yapamıyor. Eğer belediye Ramazan'da kumanya gönderiyorsa, bir takım insanlara önlük, kırtasiye yardımı yapıyorsa Ereğli'deki yardım sever iş adamlarından, esnafımızdan, tüccarlardan aldığımız yardımlarla onlara aktarma suretiyle yapıyoruz. Belediyenin böyle bir kontenjanı maalesef yok. Ereğli'de taleplerin bu kadar yüksek olması inanın beni çok üzüyor. Dua ediyoruz inşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu Perşembeleri mutlu insanların yanımıza geldiğini yiyecek, kömür istemeyen sadece belediye hizmetlerini talep eden noktaya geldiklerini görmek bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır" dedi.

TRAFİKTE YENİ DÜZENLEME
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Trafik Komisyonunda yapılan oylama ile Erdemir Caddesinin tek yöne dönüştürülmesinin kararı alındığını söyledi. Posbıyık, "Karadeniz Ereğli İlçe Trafik Komisyonu Kaymakamımız Osman Ekşi Başkanlığın-da toplandı. Komisyon toplantısında belediye mimarları tek yol konusunu anlattılar. Meydanbaşı'ndan tek yol, Apatay çift yol, İmam Hatip Caddesi de çift yol olmak üzere güzel bir proje hazırlandı. Konu ile ilgili Trafik Alt Komisyonun verdiği rapor da olumlu olduğu için komisyonda oylandı ve kabul edildi. Belediyenin Bozkuş Petrol'ün olduğu bölge, Jet Yol ayrımının o bölgesi ve aynı zamanda Meydanbaşı Camii'nin orada döner kavşak istediler. Fiziki olarak orası uygun değil ışıklandırma ve yan yol yapacağız.

2 AYLIK SÜRE
Ayrıca Üsem Dershanesinin olduğu yerden geçen yol güzergahında da öğrenciler için kaldırım çalışması yapılacak. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri trafik işaretleri nerelerde kullanacaklarını bize yazı ile bildirecek. Belediye bu tabelaların imalatını yapacak ve gerekli yerlere asacak. İlçe Komisyonu 2 aylık bir süre verdi. Ereğli Belediyesi bu hazırlıkları yapacak ve 2 ay sonra da Erdemir Caddesi tek yöne dönmüş olacak. Dershanelerin olduğu bölge de dönüş yolu olacak." Dedi.