Halay Halkoyunları Derneği, önceki akşam Karaelmas Can Polat Pamay Spor Salonu'nda "Halk Oyunları Şenliği" sundu.
Şenliği; Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Türk Ocağı Şube Başkanı Erol Şeref, HASAD Başkanı Orhan Yazıcı, okul yöneticileri, öğrenciler, öğrenci velileri ve sanatseverler ilgiyle izledi.
Gelenek haline getirilen şölenin üçüncü yılında, Halay Halk Oyunları Derneği'ne, Halk Oyunları Sergileme ve Araştırma Derneği de (HASAD) destek verdi.
Şenlik başlarken, Halay Halk Oyunları Derneği Başkanı Vahdettin Velioğlu, şunları söyledi:

"HERKES HALAY ÇEKECEK, HORON TEPECEK"
"Üç yıl gibi kısa bir zamanda, bu salonda böyle büyük bir geceyi düzenlemek ve sizlerle paylaşmak inanın kimseye nasip olmadı. Derneğimizin en büyük amaçlarından biri olan 'Yediden Yetmişe Herkes Halay Çekecek, Horon Tepecek' felsefesinin gerçekleştiğini görmek, bizlere ne kadar doğru bir hedef için yola çıktığımızı gösterdi. Sizlerin de bu gecede göreceği gibi, her yaştan ve gruptan arkadaşlarımızın kültürümüze sahip çıkmak için nasıl bir çaba sarf ettiğinin haklı gururunu hep birlikte yaşayacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi 'Halkoyunlarını öğrenmek bir şeref, öğretmekse kutsallık kazandırır.' Bizlere verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."
Ardından halk oyunları şöleni, İzmir yöresi halk oyunuyla başladı. Askere çağırılan bir efenin hikâyesinin konu alındığı mizansende, eşini askere gönderen genç kızın, eşinin şehit düştüğü haberini aldığında gurur duyduğunu gösterir figürler sergilemesi büyük alkış aldı. Mizansenin bir bölümünde nişanlısına hayal olarak görünen şehit efenin, beyaz bir perde ardına geçerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe'deki ünlü fotoğrafını yansıttığı sırada ise salon adeta alkıştan yıkılacak gibi oldu.
İzmir yöresi halk oyununun ardından, Kastamonu, Artvin, Burdur, Edirne, Trabzon, Silifke yöresi oyunlar sergilendi.
Etkinlik kapsamında, Halay Halk Oyunları Derneği'ne verdiği desteklerden dolayı Başkan Vahdettin Velioğlu; TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Kilimli Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Şevket Siyah, İşitme Engelliler Meslek Lisesi Müdürü Remzi Karakaya, Fener Lisesi Müdürü Resul Aslankara ve Zonguldak'ın en başarılı bağlama sanatçılarından Taner Yamakoğlu'na plaket verdi.