Kdz. Ereğli Türk Hava Kurumu her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı süresince gönüllülük esasına dayalı olarak kurban derisi toplama faaliyetinde bulunacağı belirtildi.

 

Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, “Kdz Ereğli Türk Hava Kurumu Şubemiz her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı süresince  (a) 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunun  (b) 26 Eylül 2013 tarihli ve 28777 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik kapsamında gönüllülük esasına dayalı olarak Kurban derisi toplama faaliyetinde bulunacaktır” dedi.

 

THK’nın kurulduğu günden bu yana halktan aldığını her zaman halka geri verdiğini ifade eden Likoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Kurulduğu günden bugüne kadar halktan aldığını her zaman halkına geri veren Türk Hava Kurumu Yangın Söndürme Uçaklarıyla orman yangınlarına havadan müdahale ederek, Hava Ambulans Uçakları ile Organ Nakli taşımacılığı yaparak ayrım gözetmeksizin gençlerimize ücretsiz havacılık kursları  (Model Uçak, Paraşüt, Yamaç Paraşütü, Planör Eğitimi, Yelken Kanat kursu, Türk Hava Kuvvetlerine planör Uçuş Simülatörü Pilotaj Kursu ve Hava Yolu Şirketlerine Pilot yetiştirerek, dünyanın 37. Ülkemizin ilk ve tek Üniversitesi olan Uzay ve Havacılık Üniversitesi ile Havacılık Sektörüne iş garantili pilot ve nitelikli personel kazandırmaktadır.

 

Üniversitemiz bünyesinde yeniden kurulan uçak fabrikamız uçak imalatı yaparak aynı zamanda Türkiye’nin Üniversite bazında ilk İnsansız Hava Aracını imal ederek gelişen konjonktürde Ülkemizin güvenliği ve geleceği açısından büyük yatırımlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir

 

2014 yılında yani kuruluşumuzun 89 yılında Türk Hava Kurumu, uçak fabrikası tüm halkımıza devletimize ve milletimize gönül vermiş herkesin gururlanacağı iftihar edeceği uçakları üreterek önümüzdeki günlerde göklerdeki hak ettiği yeri alacaktır.”

 

Türk Hava Kurumu hizmetlerini halktan aldığı maddi ve manevi destekle yaptığını belirten THK Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Kdz. Ereğli ve Alaplı merkez ilçe köy ve mahallelerde deri toplama faaliyetlerinin yürütüleceğini söyledi.

Likoğlu, “Türk Hava Kurumu kurulduğundan bu yana yapmış olduğu hizmetler takdire şayan olup saymakla bitmez. Türk Hava Kurumu bu hizmetleri saygı değer Türk halkından sizlerden aldığı maddi ve manevi destekle yapmaktadır.

 

Kamu yararına çalışan dernek statüsünde bulunan Kurumumuz 2014 yılı Kurban Bayramı dolayısıyla Kdz. Ereğli ve Alaplı merkez İlçe Köy ve Mahallelerde Kurban Bayramı süresince deri toplama faaliyetleri gönüllülük esasına göre Türk Hava Kurumu Kdz. Ereğli Şubemiz tarafından yürütülecektir. Halkımızın kurban derilerini kurumumuza vermelerini bekliyoruz.

 

Kurumumuza bayram süresince deri toplama faaliyetinde ilgili, kişi, kurum, kuruluşların ve halkımızın yardımcı olmasını bekleriz. Bu güne kadar desteklerini bizden esirgemeyen halkımıza teşekkür eder, Kdz. Ereğli ve bölge halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız” dedi.