Kdz. Ereğli halkının gerçekleşmeyen projelerle aldatıldığını vurgulayan DSP adayı Op. Dr. Recep Erdoğan, ilçeye barışın hemen geleceğini vurgularken “Ereğli ne çekti ise kavgadan çekti” dedi.

 

Kamuoyunun takdir ettiği bir ekip ile yola çıktıklarını söyleyen Op. Dr. Erdoğan, oluşturacakları mahalle meclisleri ile katılımcı belediyecilik yapacaklarını ve hep doğruları söyleyeceklerini belirtti.

 

 

 

**Demokratik Sol Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Opr.Dr.Recep Erdoğan, projelerini açıkladı.  ‘Gücün değil, inandıkları doğruların yanında yer aldıklarını’ belirten Erdoğan, çok iyi bir ekip ile hizmete talip olduklarını söyledi. İlçe  halkının, kavgalı ortam yaratan hem merkezi hem yerel iktidara bu dönem geçit vermeyeceğine inandıklarını  ifade eden Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

 

“İYİ BİR EKİP OLUŞTURDUK”

Gücün yanında yer almadık inancımızın yanında yer aldık. Nerede bulunursak Ereğli halkına hizmet ederiz diye düşündük ve şuan bulunduğumuz yerdeyiz. Çok iyi bir ekip oluşturduk, şunu da açıkça ifade edeyim ki ekibi oluşturmakta zorlandığımızı söyleyebilirim. Çünkü yanımızda olmak isteyen pekçok arkadaşımız zarar görebiliriz düşüncesi ile bir süre sonra geri duruyorlardı. Çünkü hem merkezi hem yerel iktidardan yana çekinceleri vardı. Bu bir cesaret işiydi, yanımızda yer almaları cesaret gerektiriyordu. Bunun için ben ekip üyelerimi cesur yürekler olarak adlandırıyorum. Cesaretlerini ve yüreklerini ortaya koydular. Ekibimizle çok takdir aldığımızı burada ifade etmek istiyorum. Onların hepsi ile gurur duyuyorum. Hepsi daha önce siyaset ile uğraşmamış siyasetten bir beklentisi olmayan sadece hizmet idealinde olan içinde bulunduğu topluma faydalı olmak isteyen insanlardan oluşuyor.

 

“SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK DEDİLER YILLARCA KAVGA ETTİLER”

Meclis üyesi adaylarımızın hiçbirisi kavgacı değil. Ereğli ne çektiyse kavgadan çekti. Yıllardır sevgi barış dostluk dedik hep kavga ettik. Zaten bu üç kelimeye bakarsanız barışmak için önce kavga etmek lazım. Bizim barışa ihtiyacımız yok, sevgi ve dostluk bize yetecek. Çünkü barışacak ne kavgalı olduğumuz bir kurum ne kuruluş ne de bir şahıs mevcut. Ereğli halkı bu kavga ortamını yaratan hem merkezi hem yerel iktidara bu dönem geçit vermeyecek, dur diyecektir. Yeni bir anlayış ve yeni bir vizyon yeni heyecanlar yaratacaktır. Biz DSP olarak herşeyi doğruları söyleyerek planlayacağız.

 

“MAHALLE MECLİSLERİ OLUŞTURACAĞIZ”

Her mahallelerde mahalle meclisleri oluşturacağız. Meclisler, kent konseyinin bir alt birimi gibi çalışacak, mahallenin sorunlarını tartışacak, karar altına aldıktan sonra çözüm önerisini Kent Konseyi ve Belediye Meclisine sunacaktır, sorunun takibini yapacaktır. Mahalle meclisleri mahallelerde oluşturacağımız mahalle evlerinde çalışmalarını sürdürecek, buralarda sosyal kültürel çalışmalar da yapılabilecektir. Mahalle evlerinde yerel yönetim ile ilgili duyurular yapılacak, imar planları askı süresi boyunca halka duyurulacak yerler olacaktır. Katılımcı gerçek sosyal demokratik ve sol anlayışın bu olduğunu düşünüyoruz.

 

“BİZİM İKİ GÜCÜMÜZ VAR BİRİ HALK DİĞERİ HAK”

Kent konseyi amacına uygun olarak çalışacak, resmi kurum temsilcileri yanında üniversitesi sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenci temsilcilerinden oluşacak, geniş bir katılımcı olacak. Kent Konseyi'nde belediye başkanının yakınları veya ailesinden biri yer almayacaktır. Gücün yanında yer almadık dedik bizim iki gücümüz var halk ve hak. Bu söylem tam da bizi ifade ediyor. Çünkü bizim doğruluk dürüstlük ilkemiz olacak. Sermayemiz samimiyetimiz ve halkla olan inancımız olacak. Politikalarımız çağdaş Türkiye'nin geleceği olacaktır. Umut ediyoruz ki Ereğli halkı bizim bu samimiyetimizi görüyor ve inanıyordur. 30 Mart günü beyaz güvercini uçuracağımıza yürekten inanıyorum”

 

“İYİ LİDER OLMAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUR”

Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi adayı İsmail Demirel, parti tarafından hazırlanan projeleri sinevizyon gösterisi eşliğinde gazetecilere ve partililere açıkladı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın 2004 ve 2009 yıllarında hazırladığı projeleri hatırlatan ve bu projelerin büyük bir çoğunluğunun gerçekleştirilmediğini belirten Demirel, “İyi bir lider olmak için önce verilen sözlerin tutulması gerekir” dedi.

 

“HALKIMIZI DİNLEYECEĞİZ”

Kdz.Ereğli'ye önce huzur ve güven getirmeye çalıştıklarını belirten Demirel konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Halkımızı mutlaka dinleyeceğiz, mutlu huzurlu üretken güvenli bir Ereğli için halkımız ile paylaşacağız, çünkü biz DSP'yiz, halkın partisiyiz. Sosyal projelerin içerisinde 5 yıl içerisinde yaşlı yaşam ve bakım merkezini kuracağız, her mahallede dar gelirli insanların ücretsiz faydalanacakları, çocukları rahatlıkla bırakabilecekleri mahalle kreşleri oluşturacağız. Çocuklarımızı internet tehlikesinden kurtarmak için çocuk kulüplerini hayata geçireceğiz. Kadın danışma merkezimiz olacak, kadınlarımız mutlu ve huzurlu hale getirilecek. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için kadın sığınma evinin adresini Kaymakam, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı bilecek bir tek. Ereğli'de bir dönem şovlarla açıldı, oraya sığınan kadınların yakınları geldi, bastı ve orası yaşatılamadı.

 

“DİK DURACAĞIZ”

Doğruları söyleyen bir partiyiz o yüzden dik duracağız. Biz iyi insanın etrafında kenetlenmiş halkı temsil eden meclis olmak için yola çıktık. Engelli Sanat Merkezleri oluşturulacak, engelli kardeşlerimiz gün boyu buralarda etkinlik gerçekleştirebilecekler. Atık su arıtma tesisi hedefliyoruz. Alaplı'da yeni derin deşarj sistemi yapılacak, biz bunu arıtıp da vereceğiz diyoruz. Akçakoca başardı kanalizasyonunu önce arıtıyor sonra denize veriyor. Biz daha çok çevreyi korumak için bu işi yapacağız. Çünkü biz bugün Ereğli'yi dedelerimizden babalarımızdan miras almadık biz Ereğli'yi çocuklarımızdan emanet aldık onların emanetine sahip çıkacağız. Su arıtma tesisi hedefliyoruz. Kaynaklarımız bellidir, projemiz ortadır. Tiyatro, sinema, sergi, nikah, toplantı salonları olacak, kafe ve dinlenme alanları ile kültür sanat atölyelerinin bulunduğu Kültür Merkezi yapımını planlıyoruz. AKM önünde bir nikah var trafik ilçe merkezinde kilitleniyor. Yıllardır verilen sözler var hiçbiri tutulmadı. 1990 Yılında yapılan otopark şimdi köy dolmuşlarının terminali olarak kullanılıyor. Ana yollar sarı çizgi ile otoparka çevirdi. İlk işimiz belediye önündeki çapraz parkı kaldıracağız, belediye başkanının arabası bile oraya park etmeyecek. Emniyet Müdürlüğünün yanındaki alan vardı meclis üyelerinin bazıları karşı çıktı Allah onlardan razı olsun, orayı sattırmadılar. İlçe merkezine bir otopark düşünüyoruz.

 

“RANTA DAYALI DEĞİL HALKIN YARARINA DAYALI HİZMET ANLAYIŞI”

Mutlaka ilçemize anne baba okulu açacağız, bu hayatta herşeyin bir okulu var, kalfalık, ustalık için belge alıyorsun, okulu var anne babalık için yok ama biz bunu başaracağız. Ereğli'de deniz otobüsünü hayata geçirmeye çalışacağız, bunu yerel yönetimlerdeki kaynakların yanı sıra odalar ile kendi hattımızı oluşturacağız. Kentsel dönüşüm başlatmak için projelerimiz var. Ranta dayanıklı değil halkın yararına gerçekleştireceğiz. Biz yeni bir Türkiye istemiyor biz eski Türkiye'den daha memnunuz. Biz eski Türkiye'nin devamını istiyoruz, 2002 yılında yolsuzluk, yoksulluk yasaklar diye geldiler ülkenin geldiği nokta ortada. Ereğli’de ise Avrupa kendi denildi ama Cöbekoğlu’ndan sonra hizmeti unutuldu. Kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri Cöbekoğlu döneminde zaten yapılmıştı. İyi bir lider olmak için önce herkes verdiği sözleri tutsun.

 

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Çöpten enerji üretimi projemizi hayata geçireceğiz. Katı atıkların dağlarda depolanması yerine enerjiye dönüşmesine öncelik vereceğiz. Yağmur suyu hatlarının yer altına alınarak alt yapıyı yenilenmesi hedeflenmekte. Sahildeki anfi tiyatronunu iyileşmesi, sanatçı soyunma bölümleri, seyirci kısmının üzerinin kapatılması ile yeniden planlanacaktır.

 

İSTİHDAMA DÖNÜK PROJELER

İşsizliği azaltmaya yönelik projelere destek vereceğiz. 2 ve 3’ncü Organize Sanayi oluşturulmasına katkı sağlayacağız. OSB’nin alt yapı sorunlarını çözerek yatırımcıyı Ereğli’ye çekeceğiz. Hafriyat çalışmalarına destek olacağız, gençlerimize iş sahası yaratan yatırımcılara destek olacağız, gençlerimizin iş bulmasını sağlayacak iş edindirme kurslarının organize edilmesi, tersanelerin canlandırılması, devlet kurumlarıyla iyi geçineceğiz.

 

ŞEHİR PLANLANMASI VE TURİZM

Pazar yerinin modernize edilmesi, cezaevinin şehir dışına çıkarılması ve bu alanın Kültür Merkezi olarak devletle takası, tarihi evlerin onarılması için Dünya Bankası destekli projeleri desteklemek, Ereğli’ye marina kazandırmak, ev pansiyon turizmini özendirmek, 5 yılda 5 milyon turist getirme sözü. Cehennemağzı Mağaralarını dünya turizmine açacak tur paketleri projesi. Mervealtı plajının otopark alanının yaratılması, yer altı mağaraları ve yer altı şehirlerinin gün yüzüne çıkartılması, Halil İbrahim Paşa konağının turizme açılması, Endüstri Meslek Lisesinin ve Turgut Reis İlköğretim Okullarının önüne üst geçit ya da alt geçit yapımı, esnafın istemediği uygulamalar dayatılmayacaktır.

 

GENÇLERE YÖNELİK PROJELER

Üniversite öğrencisine kültür merkezi, sosyal tesisler, bilim ve sanat projelerine destek, yurt yapımına destek, fakültelerimizin fiziki alanlarını genişletmeye destek, fakültelerimizin dekanlarıyla ortak projeler oluşturmak, Erdemir ile ortak projeler oluşturmak, Ereğli Belediyesi Spor Kulübünde tüm branşlarda faaliyete başlayacaktır”

 

“UÇUK PROJELEMİZ YOK”

DSP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur da proje tanıtımının ardından söz alarak partililere seslendi. “İyi bir ekip ile yola çıktık” ifadelerine yer veren Timur projelere ilişkin, “Diğer partiler gibi yok Avrupa kenti yok uzay kenti dediler, bizimkiler de acaba böyle projeler yaparlar mı diye düşündüm. Yapılması hedeflenen projelere bakıyorum Ereğli'de yapılacak gerçek projeler, bizim partimizin dediği gibi doğruları söyleyen partiyiz. Uçuk kaçık bir tane projemiz yok."