AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yapılacak olan kongrede aday olduğunu açıkladı.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 7 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan kongre öncesi basın toplantısı yaparak, kongrede aday olduğunu açıkladı. Hamdi Uçar'ın düzenlediği basın toplantısına; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, belde belediye başkanları, belde başkanları, gençlik kolları, kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı. Tek liste olarak gidilecek olan kongreye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılacağını belirten Uçar, 2007 yılında atamayla göreve geldik. Ardından 2009 yılında yapılan kongre ile tekrar delegelerimizin teveccühü ile bu göreve geldik. Ekibimiz ile 3 yıllık süreçte görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bu süreçte bir genel seçim, bir de referandum yaşadık. Bu seçimlerin sonucunu sizlerin taktirine bırakıyoruz. Teşkilatımızla başardığımıza inanıyorum. Kongre takvimi başladığından beri belde ve ilçelerde yapılan kongrelerde, genel merkezimizde yap0tığımız toplantının ardından her defasında şunu ifade ettim; 'Teşkilatlarımızın birliği beraberliği için tek liste halinde kongrelerimizi yapacağız. Demokraside zaman zaman sandıkta uzlaşıyorsunuz, zaman zaman istişare ederek uzlaşmaya çalışıyorsunuz. Bizde bu süreçte teşkilatlarımızı bir araya getirerek tek liste halinde kongreye gitmeyi tercih ettik. Bunu şimdi ilçelerimizde, beldelerimizde başardık. Ereğli ilçemiz harici diğer ilçemizde bunları Başarlı ile yerine getirdik. İl kongremizin ardından orada da Zonguldak'ımıza yakışır, Ereğli'ye yakışır bir teşkilat oluşumundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Bu süreç içersinde hep birlik beraberlikten teşkilatımızın bütünlüğünden ifade ettik. Ama o gündür zaman zaman basında bu süreci speküle etmek istediler. Bunların hepsini saygıyla karşıladık. Zonguldak'ın kaderinden midir nedir ama bunla ilgisi olmayan insanlar işin muhataplarından daha çok yorum, eleştiri yaptılar dedi.

BEN HER ZAMAN ONLARI KUCAKLAYACAĞIM
Hamdi Uçar, aday olan ve daha sonra adaylıklarını geri çeken Celil Uzun ve Aytekin Celal Kazancı ile birlikte çalışmaya devam edeceğini de söyleyerek, Aday olan iki arkadaşımızda beraber görev yaptığımız arkadaşımızdır. Onları saygıyla karşıladım. Bu iki arkadaşımızın da partimizin başarısı için çalışacağına inanıyorum. Ben her zaman onları kucaklayacağım. Şunu da söylemek istiyorum. Teşkilatlarımız basamak için kullanmak isteyenler, kendi egoları için bu teşkilatta olanlar, kendi kişisel beklentileri için burada olmak isteyen arkadaşlarımızı 'Ben varsam AK Parti vardır' mantığıyla hareket etmek isteyen arkadaşlarımıza karşı mesafeli olacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. O arkadaşlarımız bu teşkilat içerisinde görev alamayacaklardır, alamazlarda. Bu mantıkla hareket edenler bu partinin büyümesi için çaba fars eden insanlar değildirler diye konuştu. 3 yıllık görev içinde hiçbir arkadaşının yolsuzluk, hırsızlıkla anılmadığını kaydeden Uçar şunları söyledi:
Biz bu süreç içerisinde büyük bir olgunluk içinde teşkilat mensubu arkadaşlarımız, yönetimdeki arkadaşlarımıza zaman zaman yapılan haksız eleştiriler oldu. Bunların hiçbir tanesine cevap vermedik. Yine saygıyla karşıladık. Üç yıllık görev içinde çalıştığım arkadaşların hiçbirinin yolsuzluk, hırsızlık içinde olduğunu kimse söyleyemez, söyleyemedi, söyleyemeyecek.
Yapılacak olan kongrede aday olduğunu belirten Uçar, Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bu süreç içinde teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlik içerisinde daha güçlü bir AK Parti'nin oluşumu için, AK Parti'nin genel seçimlerde yüzde 7.5'luk artışını daha yükseklere çıkartabilecek bir ekip işiyle yola çıkmak istiyoruz. 7 Nisan'da yapılan bir kongremiz var. Bundan sonra tavanda olan arkadaşlarımızın isteğiyle daha güçlü bir teşkilat oluşumu için çalışacağız. Yapılacak olan kongremiz tek listede olsa gerçekten Zonguldak'ta son dönemlerin en coşkulu, katılımı en yüksek kongrelerden biri olacak. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Kongreye Bakanımız Beşir Atalay katılacak. Yapmış olduğumuz istişarelerden sonra, 7 Nisan'da yapılacak olan kongrede il başkanlığına aday olduğumu açıklamak istiyorum dedi.