Bartın’da 6 aylık hamile kadını ve eşini darbettiği ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı. 

İddiaya göre, köpekleriyle yürüyüşe çıkan Gökhan (30) ve Öznur Dağdelen (27) çifti, Kemerköprü Mahallesi’nde kaldırım kenarında bekleyen kişilerin köpeği sevdiği sırada küfür etmesine sinirlendi. 

Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Gökhan ve 6 aylık hamile eşi yumruk ve tekme darbeleriyle yaralandı.

Çevredekilerin haber verdiği sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hamile kadın Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine, eşi ise Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Gökhan Dağdelen tedavisinin ardından taburcu edildi, eşi ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu ancak hastanede bir gün kontrol altında tutulmasına karar verildiği bildirildi.

Olayın ardından kaçan Ç.Ç. (20) ve Z.Y. (21) polis tarafından gözaltına alındı.


"Karnıma tekme darbesi aldım"

 Öznur Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüş yaptıkları sırada yanlarında gezdirmeye çıkardıkları köpeğinin kaldırım kenarında bekleyen ve kim olduklarını bilmedikleri kişilerin yanında havladığını, bunun üzerine hayvanı  tasmasından çekerek uzaklaştırdıklarını söyledi. 

Arkalarından alkollü olduğunu öğrendikleri bir kişinin gelerek köpeği sevmek istediğini ve bu sırada küfürlü konuştuğunu anlatan Dağdelen, şöyle devam etti: 

"Eşim, alkollü olduklarını gördüğü kişilerin yanında çok durmamak için köpeğin tasmasını çekti ve bu sırada o kişi küfür etti. Eşim de o kişiye küfürlü konuşmamasını söyledi, ardından kavga çıktı. Bu sırada kavgayı ayırmak isterken bana da yumruk geldi ve yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum. Bu sırada yine küfür eden kişi ve arkadaşları yere düşen eşime ve bana vurmaya başladılar. Eşim, 'eşim hamile' diye bağırmasına rağmen karnıma da tekme darbesi aldım. Tabii o sırada yerde yığıldım. Çevredeki vatandaşların haber verdiği sağlık ekipleri bizi hastaneye kaldırdı. 6 aylık hamileyim ve karnıma aldığım darbeyle bebeğime bir şey olacağından çok korktum. Ama yapılan ilk tetkiklerde herhangi bir sorun olmadığı anlaşıldı."

Dağdelen, şüphelilerden şikayetçi olduklarını, darbedildiklerine dair hastaneden rapor aldıklarını kaydetti. 

Bu arada çifti darbeden kişilerin, kaldırım kenarında oturduğu sırada köpeğin onlara havlayışı ve kavga öncesi yaşananlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

 

Anadolu Ajansı