Çaycuma'da oturan 8 aylık hamile, 20 yaşındaki A.İ. arkadaş bulmak amacıyla televizyon kanalına cep telefonu numarasını verdi. A.İ., telefonla tanıştığı B.Y.'den kredi borcu olduğunu ve böbrek nakli yaptıracağını söyleyerek hesabına para yatırmasını istedi. A.İ.'nin hesabına para yatıran B.Y., dolandırıldığını öne sürerek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan A.İ. ve 32 yaşındaki eşi D.İ. serbest bırakıldı.Çaycuma İstasyon Mahallesi'nde oturan A.İ., yaklaşık 2 ay önce bir televizyon kanalına arkadaş bulma amacıyla cep telefonu numarasını verdi. Cep telefonu numarası televizyon kanalında alt-yazı olarak yayınlanan A.İ.'ye, Manisa'da oturan B.Y. telefon açarak arkadaş olmayı istedi. A.İ. ile B.Y. bir süre telefonla görüşerek arkadaşlıklarını pekiştirdi. A.İ., iddiaya göre, B.Y.'yi arayarak bankaya ödemesi gereken 3 bin TL kredi borcu olduğunu belirterek, para istedi. B.Y. bu parayı gönderdi. A.İ., bir hafta sonra bu kez de Manisa'ya geleceğini belirterek, B.Y.'den 1000 lira istedi. Bu parayı da alan A.İ., "Rahatsızım, böbrek nakli yaptıracağım. Böbrek nakli için gençle anlaştım. Bu genç 5 bin lira istedi. Bu parayı gönderebilir misin? Öyle geleceğim" dedi. B.Y. paranın 2 bin TL'yi havale ettikten sonra Zonguldak'a geldi. Kendisini A.İ.'nin ağabeyi olarak tanıtan D.İ., B.Y.'ye A.İ. ile evlenmesi karşılığında 3 bin TL'lik senet imzalattı.
B.Y., A.İ. ve kız kardeşini getireceğini söyleyen D.İ.'nin gelmemesi üzerine Manisa'ya dönerek şikayetçi oldu. Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün dosyayı Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne göndermesi üzerine banka hesaplarından adresleri belirlenen A.İ. ve D.İ., gözaltına alındı. 8 aylık hamile olan A.İ. ve D.İ.'nin 1 hafta önce evlendikleri ortaya çıktı. Sorguları tamamlandıktan sonra 'Basit dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edilen A.İ. savcılık tarafından, D.İ. ise, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
D.İ. mahkemedeki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyerek, "Eşim A.İ., evlenmemizden önce B.Y. ile birlikteymiş. B.Y. onunla evlenmeyi düşünüyormuş. A.Y., benimle evlenince böyle bir suçlamada bulunmuştur. Amacı benim cezalandırılmamdır. Ben kendisini dolandırmadım" dediği belirtildi.