Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2002 yılında düzenlenen ve en uzun mangal rekoruyla Guinnes Rekorlar Kitabına giren ve her yıl düzenlenen Hamsi Festivali, 25 Kasım 2012 tarihinde Kdz.Ereğli'de gerçekleştirilecek. Volkan Konağın sahne alacağı festival Bozhane'den alınarak amfi tiyatro çevresine taşınacak.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda ilçe de bulunan sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı toplantıda festival programına ilişkin açıklamalarda bulundu, görüşlerini dinledi.

Kdz.Ereğli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası düzenlenen Fener Alayına binlerce kişinin katılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Posbıyık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Ereğli'yi ayağa kaldırdığınız için inanılmaz bir ortam yarattığınız için teşekkür ediyorum. Beni en çok mutlu eden olayda her kesimden insanın orada olmasıydı. Siyasi partiler katılım sağladı. Mübarek Bayram öncesi mevlidimizi okuturuz festivalimizi yaparız Cumhuriyet Bayramımızı da en iyi şekilde ortaya koyarız. Kdz.Ereğli'nin özelliği budur. Hangi düşüncede olursa olsun hangi yaşam tarzında olursa olsun herkese saygılıyız, ben her kesimin belediye başkanıyım dedi.

Festivalin 25 Kasım 2012 Pazar günü gerçekleştirileceğini belirten Posbıyık, Geçen sene Aralık ayında yaptığımız festivalde balık sıkıntısı çektik, Ordu ve Trabzon'dan balık getirmek zorunda kaldık. Bu sene balıkçılar ile görüştük toplantı yaptık gün dönümleri de hesaplayarak 25 Kasım tarihinde festivalimizi yapmaya karar verdik ve hazırlıklarımıza başladık. Volkan Konak ile anlaşmayı imzaladık. Volkan Konak, 'Ereğli zaten benim kentim ne zaman isterseniz gelirim' diye haber göndermiş. Sadece Volkan Konak değil yöresel ve yerel sanatçılarımız da olacaktır. Bozhane'de yaptığımız festivalin aynısını yapacağız ama bu sene farklı bir şey ortaya koyacağız. Olayı biraz daha genişleteceğiz ve gündüz başlayan etkinlikleri amfi tiyatroda yapacağız. Amfi tiyatronun önüne mangalları yerleştireceğiz. Lal Kafe'nin oradan başlayacak Sarıkamış Şehitler Anıtının olduğu çevreye doğru mangalları yerleştireceğiz. Bu sefer sadece mangal değil büyük bir kazanda yağda hamsi pişireceğiz, 15-20 tane meraklı bayana da tavada hamsiyi kızartacaklar. Deniz üzerine platform yapacağız kayıklar oraya gelecek balığı oraya getirecek oranın da önüne sağlam zemine havuz yaparak hamsileri oraya atacağız. Bütün sivil toplum örgütleri bütün afişlerini asabilecek. Bu sene hamsi festivalinin reklamını iyi bir şekilde yapmak istiyoruz. Volkan Konak'da saat 18.30 gibi ana sahnede sahne alacak sözleri ile konuştu.

Kdz.Ereğli'de geçtiğimiz dönemde ilçede görevli polis memurlarına Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından akşam yemeği verildiğini bu yıl 24 Kasım Öğretmenler gününde bunu tekrarlamak istediklerini ancak ilçe genelinde bin 952 öğretmen bulunması nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirten Posbıyık, Henüz karar vermedik ama büyük bir ihtimal ile büyük bir mangal grubunu öğretmenlerimiz için ayıracağız. 24 Kasım Öğretmenler günü 25 Kasım'da festival olacak günlerini bu şekilde kutlamak istiyoruz dedi.