Marmara Denizi ve Karadeniz'de etkili olan soğuk hava nedeniyle, Kdz.Ereğli'de tezgahlarda satışa sunulan balığın fiyatı artış gösterdi.

Havaların soğumasıyla hamsinin fiyatı 30-40, mezgitin 35-40, istavritin 50, çinekopun 70, sarıkanatın 100, çupranın 70-85, levreğin 70-100 liraya yükseldi.

İlçe merkezindeki balıkhane esnaflarından Yakup Aydoğdu, iyi başlayan balık sezonunun havaların soğuması ile birlikte düşüşe geçtiğini söyledi.

Aydoğdu, soğuk hava ve fırtına nedeniyle balıkçı teknelerinin denize açılamadığını belirterek, "Denize açılanlar da balık yakalayamıyor. Gelen balık az geliyor. Fiyatlarda doğal olarak pahalı geliyor. Vatandaşlar bütçelerine göre hareket ediyor. Balık satışlarında ciddi düşüş var. Havaların düzelmeye başlaması ile birlikte balık fiyatlarının da düşeceğini umut ediyoruz. Ne kadar bol gelirse o kadar ucuz gider." dedi.

İlçede 25 yıla aşkındır balıkçılık yapan Avni Ölmez de soğuk havanın balık fiyatlarını yükselttiğini, balığa rağbetin azaldığını anlatarak, "Hava şartlarından ötürü balık yok. Pandemi süreci de var. Restorantlarda kapalı. Biz 5-6 eleman bir tezgahtan geçinmeye çalışıyoruz. Akşama cep harçlığı alırsak şükür ediyoruz" sözleri ile konuştu.

Bozhane Balıkçı Barınağında 30 yılı aşkındır balıkçılık yapan Erdem Göksel de fiyatlardaki artışın ana nedeninin soğuk havalar olduğunu belirtti.

Fırtına ve soğuk hava nedeniyle Bozhane Limanı ise balıkçı tekneleri ile doldu.