Karadeniz Ereğli’de hizmet veren balıkçı esnafı, balıkhanenin uygun bir yerde olmadığından dert yanıyor. İlçede yaşanan otopark sorununun kendilerini de ciddi anlamda etkilediğini ifade eden balıkçılar, “Müşterilerimiz araçlarını uygun bir yere bırakamadıkları için balık almaya da gelemiyorlar. Park sorunu olmayan bir yerde hizmet vermek istiyoruz” şeklinde sıkıntılarını dile getirdiler.

Ereğli’de, son 3-4 gündür yaşanan hamsi bolluğu, balıkçı esnafının yüzünü güldürüyor. 10-15 liradan alıcı bulan hamsi ve diğer balık türlerindeki fiyatların artacağı mesajını veren balıkçı esnafı, satış yerlerinin uygun olmadığını ifade ediyor.

Balıkçılar, yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler:

“Son 3-4 gündür çıkan hamsi ile balıkçıların yüzü güldü. İnşallah bu ayın sonuna kadar hamsi bolluğu yaşanır, vatandaş da ucuz ve kaliteli balık yer. Bundan sonra balık fiyatları yukarı doğru gider. Hava şartları bu sene bizi çok etkiledi, balık olmadı. Balık bir gün var, bir gün yok. Kış olmadığı için balık olmuyor. Havalar biraz daha soğuk olsaydı, hamsi daha çok ve daha iri olurdu.

Ereğli’nin balıkhanesi, pek satışa uygun bir yerde değil. Araç park sorunu var. Müşteri aracını bırakamadıktan sonra balık alamıyor ve mecburen Bozhane tarafına gidiyor, orada da istediği balığı bulamıyor. Bizim vatandaşa hizmet verebilmemiz için, park sorunu olmayan bir yerde ticari faaliyetimizi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bizi daha güzel, daha kullanışlı, Ereğli’ye yakışır bir balıkhaneye kavuşturmasını belediye yönetiminden rica ediyoruz.”