Zonguldak İl Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden gelip dereden su numunesi aldılar. Kaymakam da OSB yolunun köy sakinlerine 7/24 açık tutulacağı sözünü verdi.

*

Kdz. Ereğli’nin Hamzafakıhlı  Köyü sınırları içinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinden dereye bazı atıkların atıldığı yönündeki iddialar üzerine, Zonguldak İl Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesinden ekiplerin geldiği ve sudan numune aldıkları açıklandı.

Çevre kirliliği konusunda Ereğli Belediyesinin de , Zonguldak İl Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yöneticilerini uyardığı konuyla ilgili gazetemize bilgi veren  Hamzafakıhl  Köy Muhtarı İsmail Altay, Kdz. Ereğli Belediyesi ve Çevre Platformunun da ilgisi ile konunun üst makamlara taşındığını belirtti. Altay, “Bu durumu Organize  Sanayi Bölgesi Yönetimi de tasvip etmiyor. Bir yerden kaçak var diye yorumlandı. Ama takip ediliyor ve kimin kirlettiği bulunacak. Bunun için Zonguldak İl Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesinden ekipler geldi. Numune aldılar ve sonuçları sonra belirlenecek.” Dedi.

KAYMAKAMDAN SÖZ

Hamzafakıhlı Köyü sakinlerinin en büyük  sorunlarının birinin de, OSB nin gece 01.30 ile sabah 07.00 arasında yollarının kapatılması nedeniyle  ulaşım olduğu belirtildi. Bu konuda Kaymakam Mehmet Yapıcı’nın  “Bu köyde oturanlar kimliklerini göstererek yoldan ulaşıma kapalı olsa dahil geçebilecekler” sözünü verdiğini belirten Hamzafakıhl  Köy Muhtarı İsmail Altay, “Kaymakamımız sağolsun bu önemli sorunumuzu çözdü, Allah razı olsun” sözleriyle konuştu.