AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan adayı Erol Şahin ve partililer ile Alemdar Gemisi'nde düzenlenen törenin ardından kafeteryada CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras ve ilçe yöneticileri ile bir araya geldi, sohbet etti.

 

ÇAKIR'A UYSAL SORULDU

Gazetecilerin Uysal'ın BBP'den aday olmasına ilişkin sorusu üzerine İlçe Başkanı Fatih Çakır, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Hüseyin Uysal’ın BBP’ye geçişi ile ilgili bir değerlendirme yapmamıştım, size yapıyorum. Önceden beri süreç belli idi. Erol Şahin SKM Başkanı bende ilçe başkanı olarak gece-gündüz çalışarak 30 Mart’ta seçimi almıştık. Bugün ise insanlar başarıları kendilerine mal eder. 31 Mart akşamında, milletimizin ne diyecekse o zaman daha iyi yorum yapmış olacağız. Biz yolumuza bakacağız. Bu davada trenden inenler-binenler sürekli olarak değişecektir. Değişenler ise kendi hesaplarını kendileri yapacaklar. Bizde milletvekili aday adayı olduk ama aday olamadığımız zamanlar oldu. Dava adamı ile hancı ile yolcuların belli olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu durumu ise milletimizin takdirine bırakıyoruz. Görelim bakalım ne olacak"

 

MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN CİDDİ BİR YARIŞ VAR

Çakır, başvuran meclis üyesi sayısı hakkında sorulan soru üzerine ise şu yanıtı verdi: "Geçen seçim ile kıyasladığımızda en az 4 katı kadar fazla meclis üyesi talebi var. İşimiz kolay değil, 19 Şubat’ta listeyi teslim edeceğiz. Listeye girmek için çok ciddi bir yarış var. Değerlendireceğiz ve herkesin temsil edildiği bir liste yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir ön yargımız yok. Ereğli’yi kucaklayabilen bir liste olacak. Bizim listemiz, kendini düşünenlerden değil şehrini düşünen insanlardan oluşacak.”