CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, büyük umutlar ve beklentilerle karşılanan 2017 yılının hain bir terör saldırısı ile başladığını belirtti,

"Bu saldırının ardından gerek ulusal basının sayfalarında gerekse sosyal medyada, hangi cenahtan geldiği belli ve hepimizce bilinir olan bazı ifadelerde, bu hain terör saldırısı, neredeyse tebrik edilecek şekilde karşılandı.  Böyle bir dönemde yılbaşı kutlamaları yapan insanların katline neredeyse sevinir halde olan bu kesimin tavır ve söylemlerini hayretle karşılamamak mümkün değildir" dedi.

 

"MUTLAKA ARAŞTIRILMALI"

Ocakçı konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu hain saldırıdan sonra ortaya çıkan bazı soru işaretleri ise kafalıları karıştırmakta, en basit ifade ile mideleri bulandırmaktadır. ABD’nin Tam bir hafta önce,  yurdumuzdaki yeni yıl kutlamalarının terör saldırıları ile gölgelenebileceğine vurgu yaparak,  bu güzel güne yurdumuzda girecek olan vatandaşlarını uyarması, bu uyarılar bir yanda dururken, ülkemizi yöneten siyasî otoritenin, tek tedbir olarak toplu kutlama programlarını iptal etmekle yetinmesi düşündürücüdür.  İstanbul'un göbeğinde meydana gelen bu terör saldırısında, insanların yoğun olarak bulunduğu noktalarda güvenlik zafiyetine yönelik iddialar, mutlaka araştırılmalıdır.

 

"ÜLKEYİ YÖNETENLER KENDİLERİNİ SORGULAMALI"

Bu saldırının ardından yapılan ilk resmî açıklamalarda, saldırının silah yönünden çokça mühimmata sahip tek kişi tarafından yapıldığının açıklanması, bununla birlikte de zanlının, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kolayca olay yerinden uzaklaşması, bu fiilin ardında başka teröristlerin olduğu ihtimalini de akıllara getirmektedir. Ancak durum ne olursa olsun, değişmeyecek tek gerçek, gittikçe artan bu terör saldırılarından sonra artık ülkeyi yönetenlerin kendilerini sorgulama gereğinin ortaya çıkmış olmasıdır. 

 

"İNSANLAR TEDİRGİN"

Türk insanı tedirgindir. Terör saldırıları ile yıldırılmak istendiğinin farkına varan ve her ortamda teröre alışmayacağını ısrarla dile getiren Türk insanı,  bu tür eylemler karşısında devletine güvenmek ve ülkenin her noktasında yeteri kadar korunmak istemektedir. Vatandaşımız,  ülkenin ve dahası kendisinin güvenliğini sorgular hale gelmişken,  devleti yönetenlerin bu sorgulamadan kendilerini muaf tutmaları mümkün değildir. Devlet, iç güvenlik açısından, son zamanlarda yaşananları önüne koyarak gerekli özeleştiriyi mutlaka yapmalı ve ortada herhangi bir zaafiyet ya da eksiklik varsa, bunların giderilmesi noktasında, zaman kaybetmeden gereğini yapmalıdır. Bu terör saldırıları milletin canına tak etmiştir. Toplumun her kesimi infial halindedir. Dolayısıyla da Türkiye Cumhuriyeti'nin, terör konusunda kaybedecek tek bir günü bile kalmamıştır. Bu düşünceler ışığında, yeni yılın ilk gecesinde İstanbul'da meydana gelen bu hain terör saldırısını kınıyorum.  Ölen 39 canımıza Allah'tan rahmet dilerken, yaralı tüm  vatandaşlarımıza da şifa diliyorum"

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Çaturoğlu, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, çeşitli darbe teşebbüsleriyle Türkiye'nin üstesinden gelemeyenlerin farklı argümanlarla gelmeye çalıştığını söyledi.

Terörün bu işin bir numaralı aktörü olduğunu ifade eden Çaturoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni yılın ilk saatlerinde terör saldırısıyla Türkiye sarsıldı. Saldırıyı farklı manalara çekmek isteyenler oldu. Bu toplumun tamamına bütün vatandaşlarımıza ve halk kesimine yapılmış bir terör saldırısıydı. Terör sadece öldürmekle yetinmiyor. Terör oluşum biçimiyle ve sonraki yankılarıyla derin ayrıntılar açarak topumun içinde hedefini öyle almaya çalışıyor. Her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğu zamanlardayız. Çeşitli darbe teşebbüsleriyle bu işin üstesinden gelemeyenler şu anda farklı argümanlarla üzerimize geliyor. Terör bu işin bir numaralı aktörüdür. Bunun siyasi olayları var. Ülkemiz dünyada belirleyici güç olacak ve olmaya da devam edecek. Biz sıradan bir ülke değiliz."


CHP MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU:

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yeni yıl gecesi İstanbul’da gerçekleştirilen 39 kişinin hayatını kaybettiği 4`ü ağır 65 kişinin yaralandığı terör saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Turpcu’nun açıklamaları şöyle:


“YENİ BİR YILIN İLK DAKİKALARINA BİLE

 UMUT DOLU GÖZLERLE BAKAMADIK”

“Ülke olarak her geçen gün giderek daha kötü bir noktaya doğru sürükleniyoruz.  Yeni bir yılın ilk dakikalarına bile umut dolu gözlerle bakamadık.

Beşiktaş ve Kayseri`deki saldırı ne ise yeni yıl kutlaması için toplanmış insanlara yapılan saldırı da o dur. Terörün dili, dini, rengi yoktur. Hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu vahşi katliamı gerçekleştiren canileri lanetliyorum.” 

 

“İZLENEN HATALI DIŞ POLİTİKA BİR BUMERANG GİBİ KENDİ ÜLKEMİZE DÖNMÜŞTÜR”

“Yaşananları daha sağlıklı anlamak için sürece dikkatli bakmak gerekmektedir. Saddam Hüseyin’in devrilmesi ve Irak`ta yaşananlar Ortadoğu’nun geri kalanı için neler yaşanacağını bize gösteren bir provaydı. Başta dönemin ABD, İngiltere yönetimi olmak üzere Avrupa Ülkelerinin Saddam Hüseyin devrildikten sonra radikal dinci örgütlerin oluşmasında ve önce Ortadoğu olmak üzere terörün her yere yayılmasında rolü vardır.

Ülkemizde yaşananları Ortadoğu’da yaşananların dalga dalga her yere yayılan etkisinden ayrı görüp değerlendirmek mümkün değildir.  AKP`nin hangi koşullar altında iktidar olduğunu/iktidara getirildiğini ve yakın zamana kadar Ortadoğu’da yaşananları savunduğunu ve hatta katkı sunduğunu biliyoruz. Ancak izlenen hatalı dış politika bir bumerang gibi kendi ülkemize dönmüştür.”

 

“BUGÜNLERE NASIL GELİNDİ, ELBETTE

 AKP`NİN LAİKLİK KARŞITI DİNİ İSTİSMAR EDEN POLİTİKALARI  SAYESİNDE”

“Bugünlere nasıl gelindi, elbette AKP`nin laiklik karşıtı dini istismar eden politikaları  sayesinde. Yaşananlar, terör saldırılarında yeni bir aşamaya girdiğimizi gösteriyor maalesef. Açıkça sivil halka yönelik, yaşam tarzlarını hedef alan bir saldırı ile karşı karşıyayız.”

 

“YENİ YIL ÖNCESİ İKTİDARIN DESTEKÇİLERİ BU KATLİAMIN KALDIRIM TAŞLARINI DÖŞEDİLER”

“Yeni yıl öncesinde yapılan açıklamalar, baskılar, laik devlet ilkesi bir kenara bırakılarak, başta Milli Eğitim Bakanlığı eliyle olmak üzere yapılan açıklamalar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yılbaşı kutlamalarını gayri meşru ilan etmesi bu iklimin değirmenine su taşıdı.  Yeni yıl öncesi iktidarın destekçileri bu katliamın kaldırım taşlarını döşediler. Ancak iktidar bunlarla ilgilenmek yerine, zamanında `dokunan yanar` diyerek FETÖ tehlikesini o günlerden haber veren, bu uğurda bedel ödeyen gazeteci Ahmet Şık’ın, trajikomik şekilde FETÖ /PDY silahlı örgütlerin propagandasını yapmaktan tutuklanmasıyla yakından ilgilendi.  Cumhuriyet Gazetesi`nin çaycısı bile tutuklandı. Bildiri dağıtan sarıklıların, Cübbeli Ahmet Hoca gibi din tacirlerinin, resim galerisi basan Alperenler Ocakları üyelerinin üstüne gitme gereği duymadı.”

 

“BU ZİHNİYET HER YERDE, HERKES GÜCÜ, MEVKİİSİ ÖLÇÜSÜNDE BASKI YAPIYOR”

“Ne yazık ki bu zihniyet her yerde, okullarda idareci, kamu kurumunda, bakanlıklarda yönetici durumundadır. Herkes gücü, mevkiisi ölçüsünde bu eylemleri gerçekleştiriyor baskı yapıyor veya bir şekilde destek veriyor! Bu zihniyete yol verenlerde ülke yönetiminde.”

 

“İKTİDARIN KÖRÜKLEMESİYLE, İNSANLAR BİRBİRLERİNİ BU ŞEKİLDE ÖTELEMEYE DEVAM ETTİKLERİ SÜRECE TERÖRÜ YENEMEYİZ”

“İktidarın körüklemesiyle, insanlar birbirlerini bu şekilde ötelemeye devam ettikleri sürece terörü yenemeyiz. Kimsenin kimseye tahammülü, anlayışı kalmamış. Bir toplum bu kadar kin, nefret, ayrışma ve önyargıyla birlikte nasıl yaşayabilir? Bunların hepsinin tahammülsüzlük, karşı tarafın yaşam şekline saygı duymamak, tek tip bir insan yaratma çabaları olduğunu bilelim. Ne yazık ki ülkemizde değeriniz iktidar destekçisi olup olmadığınıza göre belirleniyor. Böyle bir şey olabilir mi? 

Gördüğümüz kadarıyla ülkenin bu hale gelmesinde iktidardan kendisini sorumlu hisseden hiç kimse yok. Ancak ölüm var, terör var, ayrıştırma var, geleceğe korku ile bakan insanlarımız var. İstifa ya da görevden alma mekanizmasının işlemesi için daha ne olması gerekiyor? Ayrıca istifa mekanizması ayıplanacak bir durum değil, tam aksine büyük bir erdemdir. Bir ülkede yöneticiler iyi yaptıkları işlerle övünürken, olumsuz olayların sorumluluğunu üstlenecek olgunlukta olmak zorundadır.”

 

“AKP TOPLUMSAL FAY HATLARI YARATMAKTA VE BUNU DERİNLEŞTİRMEKTEDİR”

“AKP toplumsal fay hatları yaratmakta ve bunu derinleştirmektedir. AKP iktidarı bilmeden yapıyorsa bu toplumsal bölünmeyi engellemelidir çünkü ülkeyi AKP yönetiyor, engellemiyorsa görevi bırakmalıdır, artık bardak taştı.

Atatürkçü ve Cumhuriyetçiler yani bu Türkiye Cumhuriyetini kuranlar elbet ülkeyi bu hale getirenlerden bunun hesabını en kararlı şekilde soracaklardır. AKP bunca başarısızlıktan sonra tüm suçu iç ve dış odaklara atarak kendini sıyıramaz. Bu acziyet göstergesidir, devlet yönetimi beceriksizliği kaldırmaz. AKP`nin iktidar olmasında FETÖ ve ABD, AB desteğinin belirleyiciliğini de kimse bize unutturamaz.”

 

“ÜLKEMİZ, AKP İSTESE DAHİ DÜZELTİLEMEYECEK NOKTAYA DOĞRU GİDİYOR”

“Ülkemiz, AKP istese dahi düzeltilemeyecek noktaya doğru gidiyor. Bütün bu yaşananlardan sonra tekrar AKP`nin Başkanlık takıntısına kilitleneceğiz. İçerisinde vicdan sahibi olanlara sesleniyorum; `ne oldum dememeli ne olacağım demelisiniz`.  AKP olarak, 15 yılda ülkeyi nereden nereye getirdiğinizin bir muhasebesini yapmanızı, 15 yıllık iktidarınızda `yeni bir istiklal harbi veriyoruz` dediğiniz noktaya, ülkeyi nasıl getirdiğinizi sorgulamanızı, millete itiraf edemediğiniz gerçekleri en azından kendinize itiraf etmenizi bekliyorum.” 


ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN:

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı. 

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'daki saldırıyla Türk milletinin milli birlik ve bütünlüğünün hedef alındığını belirtti.

Yaşanan olayın üzücü olduğunu ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında maalesef bir kısmı ülkemizde bulunan yabancı misafirlerimiz olmak üzere 39 vatandaşımız ve insanımız hayatının kaybetmiştir. Terör insanlık dışı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve insanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize, yabancı misafirlerimizin bağlı olduğu ülkelere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum." 


ÇAYCUMA BELEDİYE 

BAŞKANI BÜLENT KANTARCI:

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yılbaşı gecesi İstanbul’da eğlence merkezine yapılan ve 39 kişinin hayatını yitirdiği saldırıyla ilgili olarak “Tüm suçları bir mekânda eğlenmek olan savunmasız insanlara karşı yapılan bu saldırı, sözcüğün tam anlamıyla insanlık dışıdır” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yılbaşı gecesinde, İstanbul’da eğlence merkezine yapılan saldırıyı bir açıklama yaparak kınadı. Kantarcı açıklamasında, “Yeni yıla, büyük umutlarla adım attığımız, birbirimizle iyi dilekleri paylaştığımız, 2016’da çok canımızı yakan terör olaylarının artık son bulmasını dilediğimiz bir zamanda, İstanbul’da bir eğlence merkezine alçakça yapılan saldırıda, 39 insanımızı kaybettik. 4’ü ağır olmak üzere 65 insanımız da çeşitli hastanelerde tedavi görüyor. Tüm suçları bir mekânda eğlenmek olan savunmasız insanlara karşı yapılan bu saldırı, sözcüğün tam anlamıyla insanlık dışıdır. Saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.


EN BÜYÜK GÖREV İKTİDARA DÜŞÜYOR

Ülke üzerine büyük oyunlar oynandığını söyleyen Kantarcı, “Karanlık güç odakları, hain planlarla, bir yandan ülkemizin etnik kimlikleri arasına nifak sokmaya çalışırken, diğer yandan farklı yaşam tarzları arasında gerilimi tırmandırmak için büyük provokasyonlar yapıyor.  Türkiye’yi can güvenliğinin her an tehdit altında olduğu bir ülke konumuna getirip, hayatın olağan akışını durdurmayı da amaçlayan bu güçlerin oyununa gelmemeliyiz. Bu konuda en büyük sorumluluk iktidara düşmektedir. Toplumsal barışı sağlama yolunda hızla adımlar atılırken, farklı yaşam tarzlarına karşı toplumda geliştirilmeye çalışılan nefret söyleminin mutlaka önüne geçilmeli, bu dili oluşturmaya çalışanlar yargı önüne çıkarılmalıdır” dedi. 


TÜRKİYE’DEN BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK

Bu acılar karşısında toplum olarak birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiğini söyleyen Kantarcı, “Etnik kökenlerimiz, yaşam tarzlarımız, kültürlerimiz birbirinden farklı olsa da, hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız. Hepimiz aynı gemideyiz ve Türkiye’den başka gidecek hiçbir yerimiz yok. Sorunlarımızı ancak ve ancak birbirimizle dayanışma içinde aşabiliriz. Ülkeyi yönetenler başta olmak üzere, siyaset kurumunun en birinci görevi bu dayanışmayı örmek için harekete geçmek olmalıdır. Toplumda kutuplaşmayı artıran, farklı yaşam tarzlarını hor gören, günlük siyasi çıkarlar uğruna başkalarını ötekileştiren söz davranış ve eylemlerden bir an önce vazgeçilmelidir. Bu badireleri atlatabilmemiz ancak böylesi bir sağduyu ile mümkündür. Bu düşüncelerle İstanbul’daki hain saldırıyı nefretle kınıyor, tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum” diyerek açıklamasını bitirdi.



BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 

REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT ÖZER:

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer İstanbul Ortaköy’de yaşanan saldırıyı kınadı

2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy’de düzenlenen hain terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizde barış, güven ve huzur ortamına kasteden teröristler hedeflerine asla ulaşamayacaktır. Ülkemizin terörden tamamen temizlenmesi için devletimizin verdiği kararlı mücadelenin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, olay yerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.


BİRLEŞİK KAMU İŞ BAŞKANI METİN KAHVECİ:

İstanbul'da yılbaşı geçesi alçak saldırı! Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da gece 01.15'te silahlı saldırı gerçekleşti. Uzun namlulu otomatik silahla ateş açan terörist 1 polis ve 1 vatandaşı şehit edip içeri girdi. Terörist içeridekilerin üzerine kurşun yağdırdı. Katliamda 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralı. Saldırı kurbanlarından kimliği belirlenen 21 kişiden 16'sı yabancı uyruklu, 5'i Türk vatandaşı.

2016 Yılı ülkemizde tam bir karanlık yıl olmuş ve onu  def ederken ,insanların gelecek yeni yıl ümit beklentilerinin ortamı eğlencesinde olması  terörün vahşetliğinin yanında düşündürücüdür. Bu eylem yaşam tarzını hedef aldığı gibi 2017 yılının  terörlü yıl geçireceğini ima etme acısından da önemlidir. Bu vahşet dışarıdaki  her hangi sokağı yada caddeyi  değil ,direk bir eğlence merkezini hedef alması  açısın da yaşam tarzlarına da bir kasıt olduğu gibi bir de mesajdır. Yılbaşı kutlamalarını bir günah gibi sayan bu radikal din istismarcıların yaptığı yönünde açıklamaların gelmesi amaçlarının bu yaşam tarzına büyük bir korku vermek ve içine kapalı bir yaşamı hedeflediklerini rahatlıkla anlayabiliriz. Eli kolu katillere bu ülkede milletçe el ele vererek ve herkes bulunduğu yerden çok ciddi istihbaratlar yapılarak bu vahşeti yenmekten başka çaremiz yoktur.  Onun için başka işlerle değil ülkemizin çok ciddi bu terör belasını yenmeye enerjimizi harcamalıyız. Terörü yendikten  sonra başka işlerle uğraşılması hepimizin yararına olacaktır. Başta siyasi irade olmak üzere muhalefetle birlikte DEAŞ, PKK ve diğerlerini bu ülkeden silmeden  bize rahatlık yoktur.  Terörü lanetlemek başta olmak üzere, yağdırılan lanetler olmak üzere ve toplumsal tepki olmasına rağmen terör bunu yapıyorsa teröre karşı mücadele anlayışı anladığı dilden verilmelidir. Gerekirse terörün yaşadığı bütün yerler etkisiz hale getirilmelidir. Ve hatta  tolum yararına bu  terör merkezlerini oksijensiz  dahi  bırakılmalıdır. Artık canımız çok yanmıştır. Teröristler bunu hak etmektedirler. Ölenlere rahmet  yaralılara acil şifalar ulusumuzun başı sağ olsun diyoruz.


ZONGULDAK BARO BAŞKANI KEREM ERTEM:

Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Ertem, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da bir eğlence merkezine gerçekleştirilen terör eylemini lanetlediğini ve kınadığını belirtti.

İnsanlık dışı eylemin amacının belli olduğunu ifade eden Ertem, şunları kaydetti: "Yeni yılın yeni umutlar beslediği, yeni heyecanlar barındırdığında şüphe yoktur. Umutsuzluğa oynayan insanlık dışı merkezler, yeni organizasyonlarına devam edecekler şüphesiz. Bunun farkında olmakla beraber inadına umudu besleyeceğiz, inadına bu topraklar üzerindeki değerlerimize sahip çıkacağız. İnadına varlığımıza temel oluşturan kültür kodlarımızı besleyeceğiz. Bu terör katliamını lanetliyor, ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun."  (Haber Merkezi)