Celil Uzun, Köksal Toptan’ın hakkında konuşanların şimdi vize peşinde olduğuna dikkat çekti.

 

AKP Zonguldak il Başkan adayı Celil Uzun yazılı bir açıklama yaptı. Uzun, TBMM Başkanı hakkında konuşanların şimdi kendisinden vize almış gibi hareket ettiklerini iddia ettiği açıklamasında şöyle dedi:

“İki gün önce Yusuf Yılmaz, Hamdi Uçar ve benim katılımım ile yapılan toplantıda maalesef şahsıma ait olmayan cümleler basına yansımış ve bu konu üzerinden politika yapılmaya çalışılmıştır.

Bu üçlü toplantıda Hamdi Uçar kendisini Genel Merkez tarafından aday olmaması konusunda telkinde bulunduğunu açıklamış ve Sayın TBMM Başkanımız da kızgınlıklarını dile getirmiştir. Bizde kendisine başta bizi dinleseydin bunlar başına gelmez sen tek liste ile kongreye gidebilirdin diye söylememiz oldu.

Bu konuşmalarımızın dışında herhangi bir pazarlık konusu dile getirilmemiştir. Bütün konuşmalarımız bundan ibarettir ve kamuoyunun vicdanına bırakmaktayım. Bu konuşmalara Yusuf Yılmaz da şahittir. Bunu dışındaki her şey yanlış ve yalandır. Yalnız bizim anlayamadığımız bu konuşmalar neden saptırılarak kamuoyuna sunulmaktadır.

Bugün dahi Genel Merkezimizde konuşulan konular maalesef basına yanlış aksettirilmektedir. Karar verilmediği halde sanki birilerine vize verilmiş gibi aksettirilmek sadece kamuoyunu yanıltmaktadır.

Diğer anlayamadığımız bir konuda Zonguldak’ta Sayın TBMM Başkanımızın aleyhinde konuşulup da Ankara’da kendisinden hangi yüzle yardım istediğini de anlamış değilim. İnanıyorum ki teşkilatımız ve başımızdaki ağabeylerimiz ve kamuoyu bunları iyi değerlendirecek ve gerekli cevabı verecektir.”