Kdz.Ereğli'ye bağlı Yunuslu köyünde oturan Akdeniz ailesi, borçlarını ödemelerine rağmen icralık oldukları gerekçesiyle elektrik saatlerinin söküldüğünü iddia etti.

Yunuslu Köyü Merkez Mahallesi Numara 7 de ikamet eden Akdeniz ailesi, yıllar önce ödemedikleri elektrik borcu yüzünden icralık oldu. Arabasını satmak istediği sırada icralık olduğunu öğrenen Mehmet Akdeniz, babasının üzerine olan elektrik aboneliğine ait borç olduğunu tespit etti. Temin ettiği para ile borcu kapatan Mehmet Akdeniz (36), daha sonra kendisine gelen ayrı bir borç bildirisi gelmesi üzerinde 2011 yılının Mart ayı sonunda da bu borcu ödedi. Aradan geçen yaklaşık 8 ay içinde kendisine 4 ayrı fatura geldiğini kaydeden Mehmet Akdeniz, 3 gün önce elektrik firmasında gelerek elektrik saatinin söküldüğünü söyledi.

 

"BORCUMU ÖDEDİM"

 

Yaşananları firma avukatı ile görüştüğünü kaydeden Mehmet Akdeniz, "Şu anda bizim icralık bir durumumuz yok. Ben ne kadar borç varsa hepsini ödedim. Sadece son iki aya ait elektrik faturası vardı. Elektrik saatinin söküldüğünde ben evde değildi. Gelen görevliler anneme 'İcralık olduğunuz için elektrik saatinin sökülmesi söylendi' demişler. Annem beni aradı ve durumu söyledi. Ben de avukata gittim. Kendisiyle görüştüğümde icralık olmadığımı ve borçların ödendiğini yetkililere söyledi. Bana verilen Müşteri hizmetleri numarasını aradığımda sistemde icralık göründüğümü ve elektriğimin icra kaldırılmadan bağlanmayacağı söylendi. Bunun nasıl olduğunu anlayamadım. Çocuklarım şu anda mum ışında ders çalışıyor. Yaşadığımız bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyorum." dedi. Mehmet Akdeniz kendilerine saatin söküleceğine dair herhangi bir tebligatın gelmediğini söyledi.
İşsiz olan oğlu ile birlikte aynı evde kalan Fatma Akdeniz (58) ise "Elektriği kesmeye geldiklerinde kendilerine 'Borcumuz varsa öderiz' dedim. Ama beni dinlemediler. Şimdi ise elektrik olmadan evimizde oturmaya çalışıyoruz. İşlerimizi yapamıyoruz." dedi.

"ABONENİN DAHA ÖNCEDEN KALAN BAŞKA BORÇLARI VAR"
Ereğli Enerji Dağıtım Şirketi SA yetkilileri ise elektrik sayacı sökülen Mehmet Akdeniz'in babası Halit Akdeniz' e ait olan elektrik abonesinin geçmiş döneme ait ödenmemiş faturalarının bulunduğu, bu borçların da avukatta olması sebebiyle elektrik saatinin söküldüğü ifade edildi.