Kdz. Ereğli Davutlar köyünde bir ay önce kanser hastası eşini kaybeden, çocukları ile birlikte yıkılmak üzere olan harabe evde yaşayan Müzeyyen Demircan (53), uzanacak bir yardım eli bekliyor.  
Kdz.Ereğli ilçesine bağlı Davutlar köyünde ikamet eden Müzeyyen Demircan, şöyle konuştu: "Eşim İzzet Kılıçarslan bir ay önce kanser hastalığı nedeniyle vefat etti. Evimiz yıkılma tehlikesi içinde kışın yağmur ve kar evin içine doluyor. Çatımız akıyor, eşimin cenaze işlemlerini köylülerimiz yaptı. Kur'anı kerimi onlar okuttu. Köylülerin verdiği destekle ayakta durmaya çalışıyorum. Çocuklarım işsiz, hepsi bekar yarın onları nasıl evlendireceğim bilmiyorum. Devletimizden ev istiyorum. Bu kış şartlarında benimde bir sıcak evim olsun."  İzzet Kılıçarslan'ın ağabeyi Rıza Kılıçarslan ise vefat eden kardeşi ile diğer kardeşi arasında hisse konusunda yer davası sorununun olduğunu babasının ise zamanında yerleri ayırdığını mevcut evin ise babası tarafından İzzet Kılıçarslan'a verildiğini söyledi.    Köy Muhtarı Şaban Uysal da, evin yıkılma tehlikesi içinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kışın kar ve yağmur evin içine doluyor. İzzet Kılıçarslan kanser hastalığı nedeni ile bir süre önce yaşamını yitirdi. Ailenin durumu gerçekten kötü, ailemize köylülerimizle beraber elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu evle ilgili hisse sorunu var, 4 kardeş arasında 20 yıl süren dava nedeniyle. İki kardeş yaşamını yitirdi. Ama hâla dava bitmedi. Bu hisse sorununun çözümü için çalışıyoruz."
VEFA DERNEĞİ
AİLEYE SAHİP ÇIKTI  
Kdz.Ereğli Vefa Sağlık Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, dernek olarak bu aileye ev yapılması için çalışma başlatacaklarını belirterek  "Bu ailenin durumu ve evle ilgili sıkıntı bize iletildi. Evin babası bir ay önce vefat etmiş. Ailenin durumu mağdur, görüntülerde evin durumu belli, biz dernek olarak sosyal konularda özellikle köylerimizde ve kırsalımızda bu tarz yardımları sürekli ve devamlı kılmak niyetindeyiz" dedi. Esnaf ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla ev yapmak istediklerini anlatan Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün buraya geliş amacımız ev ile ilgili tespit yapmak,  mümkün olan en kısa sürede bu evi söküp yapmak imkanı varsa burada bu ailemize ev yapmak ya da başka bir yerde olma durumu varsa orada yapmak istiyoruz." Evle ilgili bir hisse sorunu olduğunu anlatan Bostancı, sözlerine şöyle devam etti: "20 yıl süren bir mahkeme, başlangıçta 4 kişi ile başlayan mahkeme şimdi ise 30-40 kişiye çıkmış bu bölgemizin de kanayan bir yarası, hastalığı, hemen her köyümüzde böyle dava var. Lütfen arazi ve arsa derken çoluk çocuğumuzun önü tıkanmasın 3 kişi ile başlayan mahkemeler 20 yıl sürüyor, 100 kişiyi etkiliyor sonuç olarak kırgınlıktan öte kimseye bir şey vermiyor. Birlik olalım beraber olalım husumete gerek yok bu ailemizi kısa sürede bir eve kavuşturalım.
Evin durumu içler acısı, annemizin bulaşıklarını yıkadığı yeri gördük hep beraber, bu evin bu halde durması bizim ayıbımız, bu aileye ev yapalım."