Alaplı'ya bağlı Bektaşlı köyü Cinler Mahallesi'nde kanser hastası babasının son isteğini yerine getirmek için askerdeki arkadaşlarının yardımları ile köyüne gelen geldiği günün ertesi günü babası Kadir Çetin'i (54) kaybeden Mesut Çetin ve ailesi yoksulluk içinde yaşıyor.

İnşaat halinde kapı ve camları çürük ve soğuk olan 3 odalı evde yaşayan Çetin ailesine, yardımsever iki genç kız tarafından anlamlı bir yardım kampanyası başlatıldı. Serpil Öztürk ve Elif Sevim tarafından başlatılan kampanyaya Alaplı Gazeteciler Derneği ve esnaf destek verdi. Aileye 6 ay yetecek kumanya ve ailenin asker evladı Mesut Çetin'e de bir miktar yardımda bulunan Serpil Öztürk ve Elif Sevim aileye daha çok destek verilmesini istedi. Bektaşlı Köyü Muhtarı İsa Ertürk de, ailenin kaymakamlık
tarafından verilen yardımlarla ayakta durabildiğini söyledi.
Aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca kömür yardımında bulunulduğunu belirten Ertürk, "Kaymakam Aydın Memük'ün yaptığı yardımla ailemiz bugüne kadar geldi. Şu an inşaat halindeki evin yapımına başlanacak. Çocuğunu askerden çağırdık. Bir gün sonra babasını kaybetti. Büyüklerimizden iş adamlarımızdan odalarımızdan yardım bekliyoruz" dedi.
Anne Aynur Çetin de, kendilerine yapmış oldukları yardımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

Mesut Çetin de, maddi imkansızlıklardan dolayı izine gelemediğini ve asker arkadaşlarının yardımıyla köyüne geldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Askerden arkadaşlarımın kendi aralarında topladıkları paralarla köyüme geldim. Geldiğim günün bir gün sonrasında babamı kaybettim. Ellerimde yaşama veda etti babam. Sağolsun kaymakamımız sayesinde evimizin önüne çıkma yapıldı. İnşaatı tamamlanacak. Kaymakam, köylülerimiz ve arkadaşlarıma bizlere destek verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum." Kardeşinin maddi
imkansızlıklardan dolayı okuyamadığını anlatan Çetin, sözlerine şöyle devam etti: "Askerliğimin bitmesine az bir zaman kaldı, benim de iş umudum yok. Şu an tek isteğim askerliğimi tamamlayıp kendime iş bulup ailemin yanında olmak ve onlara bakmak."

Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı da, ailenin durumunu öğrendiklerinde üzüldüklerini söyledi. Arkadaşları yardım toplarken yardımcı olduklarını anlatan Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dernek olarak bundan sonra da yardımcı olacağız. Evin durumu gerçekten perişan gerek Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük ve gerek biz dernek olarak elimizden ne gelirse evin tadilatı ve bakımı için yardımlarımızı asla esirgemeyeceğiz. Aileye baş sağlığı diliyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde daha iyi hizmetler vereceğiz."

Serpil Öztürk de, öncelikle olayı yerinde görmek ve yaşamak gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Ben eve geldim tüylerim diken diken oldu. Rabbimize ne kadar şükretsek az. Ama vatandaşlarımızın ve esnafın bu aileye daha çok destek olmasını istiyorum. Ben bizi boş çevirmeyen esnafa teşekkür ediyorum. Esnafımızdan Allah razı olsun. Askerimize de bir miktar nakdi yardım yaptık. Ben çok duygulandım. Kelimelerin bittiği bir anı yaşıyoruz. Peygamber efendimizin hadisi şerifinde dediği gibi 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' sözü ile yola çıktım."