Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde AK-HES Enerji ve İnşaat A.Ş.'nin Beton Santrali Bölümü'nde çalışan 24 yaşındaki Yalçın Kayış, beton kırıntılarını temizlemek için beton karıştırıcının içine girdiği sırada, bir arkadaşının makineyi yanlışlıkla çalıştırması sonucu feci şekilde can verdi.
Olay şöyle gelişti; Gökçebey ilçesindeki AK-HES Enerji ve İnşaat A.Ş.'nin Beton Santrali Bölümü'nde iki yıldır çalışan 24 yaşındaki Yalçın Kayış, pano anahtarını yanına almadan beton kalıntılarını temizlemek için beton karıştırıcının içine girdi. Bu sırada, Beton Santrali Operatörü Durmuş Veli de, bantın düğmesine basmak isterken, yanlışlıkla beton karıştırıcısının düğmesine bastı. Çalışmaya başlayan beton karıştırıcısının içinden bağıran Yalçın Kayış'ın sesini duyan arkadaşları, düğmeye basarak beton karıştırıcısını durdurdu. Sıkıştığı yerden çıkarılan talihsiz Yalçın Kayış, ambulansla hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.
Yanlışlıkla arkadaşının ölümün neden olan Durmuş Veli'nin ise şoka girerek psikolojisi bozuldu. Veli, hastanede tedavi altına alındı.
Talihsiz gencin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Kayadibi Köyü'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.
Yalçın Kayış'ın, öldüğü gün 10 günlük izne ayrılarak nişanlanacağı öğrenildi.