Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik çalışmalarda, önceki gün sabah 08.30 sıralarında Zonguldak Adliye Binasının ön tarafında bulunan sahil yolunda bir şahsın ayakta durmakta zorlandığı ve şüpheli hareketler sergilediği görüldü. Arama kararına istinaden B.Ö. isimli şahsın yapılan üst aramasında montunun sağ yan cebinde 1 gram ağırlığında 1 adet tütünle karışık Maruanalı yarı içilmiş sigara elde edilirken, şahıs aracında da bir miktar Maruana bitkisi olduğunu beyan etti. Araçta yapılan aramada daralı ağırlığı 8 gr olan beyaz poşete sarılı yeşil renkli Maruana bitkisi olduğu değerlendirilen madde elde geçirilirken şahsın gözaltına alındığı ve olay ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı açıklandı.

 

 

Aramada silah yakalandı

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğince arama noktasında yapılan uygulama sırasında durdurulan bir araçta yapılan aramada torpido gözünde Pietro Beratta Gardone V.T. 9mm ibareli 1 adet ruhsatsız tabanca ve şarjörüne basılı 8 adet MKE yapımı fişek elde edildi. Araç sürücüsü ve aynı zamanda aracın sahibi olduğu tespit edilen şüpheli F.K. polis tarafından gözaltına alınırken olay ile ilgili soruşturmanın ise sürdürüldüğü belirtildi.

 

 

Banyo yaparken öldü

Zonguldak'ta meydana gelen olayda bir kişi banyo yaptığı sırada yaşamını yitirdi. Alınan bilgilere göre önceki akşam saat 20.00 sıralarında H.Ö., eşi R.Ö.'nün ikamette banyo yaptığını, kendisinin de banyoya giderek eşinin sırtına kese attığı esnada maktulün birden yere yığıldığını, ağzından kusmuk ve kulağından kan geldiğini beyan etti. Yaşamını yitiren R.Ö.'nün kesim ölümünün belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna cenazesinin gönderildiği belirtildi. Öte yandan olay ile ilgili soruşturma ise çok yönlü sürdürülüyor.

 

 

Baktı diye dövdüler

Soğuksu'da meydana gelen olayda bir bayan ile bir erkek arasında yaşanan tartışmaya baktıkları gerekçesi ile 2 kişi hastanelik edildi. Konuya ilişkin verilen bilgiler ise şu şekilde: Müşteki F.O.O., diğer müşteki D.G. ile birlikte bahse konu adreste bir bayan ile bir şahsın tartıştıklarını gördüklerini, şahsın kendisine ne bakıyorsunuz lan diye bağırdığını, arkadaşı müştekinin ne oldu diye karşılık verdiğini, şahsın yanlarına gelerek kendilerine yumruk attığını, ardından şüpheli şahsın gelerek, arkadaşına kafa attığını beyan ederken, şüpheliler yakalanmış, müştekilerin hayati tehlikelerinin devam ettiğinden dolayı Cumhuriyet Savcısı, şüphelilerin  mevcutlu olarak getirilmesi talimatını vermiş, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır denildi.

 

 

Sudan sebep!..

Zonguldak Soğuksu'da su kanalına kum doldurulması yüzünden iki kişi arasında yaşanan tartışma şikayet ile sonuçlandı. Müşteki M.Y., yağmur suyunun evine girmemesi amacıyla kendi bahçesi ile komşusuna ait bahçenin sınırına açmış olduğu su kanalının kum ile kapanmış olduğunu ve yanına yeni bir su kanalı açılmış olduğunu gördüğünü, komşusu olan K.K. isimli şahsa su kanalını neden kapattığını sorduğunda şahsın kendisine tehdit ve hakarette bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Firarda olan K.K. isimli şüphelinin arandığı belirtildi.

 

 

Telefonunu kaptırdı!..

Kozlu'da bir vatandaş cep telefonunu kaybetti ardından da Kozlu Polis Merkezi Amirliğine giderek şikayetçi oldu. Müşteki D.G., önceki gün saat 15.30 sıralarında otobüse binerek Fatih sitesine geldiğini, otobüsten inip evine gittiğinde Samsung marka cep telefonunun olmadığını fark ettiğini, otobüs şirketini arayarak otobüse baktırdığını fakat telefonun bulunamadığını, telefonunu aradığında açan olmadığını, daha sonraki aramalarında telefonunun kapandığını iddia ederek şikayetçi oldu. Hırsızlık olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için ise polis tarafından tahkikat başlatıldığı açıklandı.

 

 

Dikkatsizlik kazası

Kilimli'de otobüs durağında meydana gelen olayda 1 kişi yaralandı. N.K., otobüs ile Zonguldak'tan durağına geldiğinde arka kapıyı açtığını, bu esnada müşteki E.Ç. isimli şahsın arka kapıdan düştüğünü gördüğünü ve hemen yanına giderek yardım ettiğini, kendisinin herhangi bir kusuru olmadığını beyan ederken, müşteki ile yapılan görüşmede halen tedavisinin devam ettiği, olayla ilgili şikayetinin olmadığını sözlü olarak beyan etti. Olay ile ilgili ise Kilimli Polis Merkezi Amirliği tarafından tahkikat başlatıldı.

 

 

Duvarın üstüne çıktı

Kilimli Polis Merkezi Amirliği'ne trafik kazası olduğunun bildirilmesi üzerine, bahse konu adreste, Fiat tipo marka aracın üzerinden Kilimli istikametine doğru kendi istikametinin ters şeridinde bulunan lavuar alanı girişindeki istinat duvarına ön kısmını vurarak duvar üstüne çıkıp durmuş olduğu görüldü. Aracın yanına gidildiğinde ise aracın şoförü müştekinin sıkışmış yüz kısmından aşırı derecede kan gelen, görünüş itibariyle alkollü, görevlilerin sorularına cevap veremeyen bir erkek şahıs olduğu belirtilirken müşteki sıkıştığı yerden yapılan müdahaleler ile çıkarıldı. Hayati tehlikesi bulunan yaralının yapılan alkol kontrolünde 226 promil alkollü olduğu belirlendi.

 

 

50 Karton sigara çalındı

Gülüç'de meydana gelen hırsızlıkta 50 karton sigara ve kasada bulunan bir miktar para çalındı. Alınan bilgilere göre F.D. kendisine ait işyerinde kasada bulunan yaklaşık 300 TL bozuk para ile 50 karton sigaranın çalındığını ve toplam zararının yaklaşık 8 bin TL olduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Gülüç Polis Merkezi Amirliğinde görevli polislerce yapılan incelemede işyerinin PVC yapılı giriş kapısının sert bir cisimle kilit kısmından zorlanarak açılmak suretiyle içeri girildiği tespit etti. Ayrıca işyerinde alarm ve güvenlik kamerası bulunmazken olayı gerçekleştiren kişi ya da kişiler ise polis tarafından aranıyor.

 

3 Bıçakla yakalandı

Devrek'te polisler tarafından yakalanan bir kişinin üzerinde 3 adet bıçak çıktı. Verilen bilgilere göre R.A. isimli şahısın hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine yapılan üst aramasında 3 adet bıçak yakalandı. R.A.'nın emniyette verdiği ifadesinde bıçakları düşmanlarından korunmak için taşıdıklarını söylediği öğrenilirken 1 adet ekmek bıçağı, 1 adet maket bıçağı ve 1 adet yandan sustalı bıçak muhafaza altına alınırken olay ile ilgili ise soruşturma başlatıldı.

 

 

Kaza 2 ağır yaralı

Çaycuma'da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Alınan bilgilere göre kaza önceki gece saat 00.45 sıralarında meydana geldi. Şüpheli Ö.H., sevk ve idaresindeki araç ile elektrik direğine çarptı, çarpma neticesinde araç sürücüsü Ö.H. ve yanında bulunan T.A. yaralandı. Yaralıların alkollü oldukları ve hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Araç kullanılamaz hale gelirken yaralıların tedavileri ise sürüyor.

 

 

KOM'dan operasyon

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarihi eser kaçakçılığı iddiası ile 1 kişi gözaltına aldılar. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden verilen bilgiler şu şekilde: Alınan arama kararına istinaden görevli memurların O.Ö. isimli şahsın kıraathanesinde yapmış olduğu aramalarda, çay ocağı kısmında çekmece içerisinde 3 adet paraya benzer madde, 1 adet bilezik, 1 adet baş harfi bulunan heykel kafasına benzer biblo ve 6 adet çeşitli ebat ve ağırlıklarda zara benzer üzerinde değişik figürler bulunan metalik madde bulunarak muhafaza altına alındı. Kıraathane sahibi gözaltına alınırken olay ile ilgili soruşturma ise sürüyor.

 

 

Dedikodu tokadı!..

Zonguldak çarşı merkezinde bir mağaza sahibi hakkında dedikodu çıkardığı iddia edilen kişi tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Bir mağazanın sahibi olduğunu bildiği A. İsimli şüpheli şahsın kendisi hakkında bir başka şahsı dolandırdığı şeklinde dedikodu yaptığını, bu konuyu görüşmek için şahsın işyerine gittiğini, şahsa kendisi hakkında neden dedikodu yaptığını sorduğunda şahsın kendisine tokat attığını iddia ederek şikayetçi oldu. Müşteki H.A.'da darp izinin olmadığına dair doktor raporu alınırken olayı gerçekleştiren kişinin ise olay yerinden kaçtığı belirtildi.

 

 

Satırla vurdular

Soğuksu Polis Merkezi Amirliği tarafından kasten yaralama suçu ile işlem yapıldı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin verilen bilgiler şu şekilde: Müşteki Y.S., şüpheli E.G., G.G. ve U.Y. isimli şahıslar ile araç park etme meselesi yüzünden aralarında tartışma çıktığını ve şahısların kendisini darp ettiğini, olay sırasında kendinden geçtiği için olanları hatırlamadığını beyan etmiş, bilgi veren M.B. isimli şahsın alınan ifadesinde, daha önceden tanımadığı 3 şahsın müşteki şahsı darp ettiğini, şüpheli şahıslardan E.G. isimli şahsın müşteki şahsın kafasına satırın sap kısmıyla vurduğunu beyan etmiş, olayda kullanıldığı öğrenilen satır  bulunmuş, müşteki şahsın hayati tehlikesinin bulunmadığına dair doktor raporu alınmış,  şüpheli şahıslar yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.