HAS Parti Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, il başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı. HAS Parti Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, parti binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaparak, kendisinin iş hayatını atılacağını belirterek, partideki aktif görevini bıraktığını söyledi. Bundan sonra partinin üyesi olarak arkadaşlarına destek vereceğini belirten Gonca, 12 Haziran seçimlerinde il ve ilçe yönetimi, tüm partililerin göstermiş olduğu üstün gayret dolayı teşekkür etti. Gonca, Halkın Sesi Partisi Genel Merkez tarafından Halkın Sesi Partisi'ni Zonguldak'ta kurmak üzere şahsım kurucu üye il başkanı olarak görevlendirilmiştim. Görevin bize verilmesinin ardından arkadaşlarımız ile birlikte yoğun bir çalışma sonucunda başta il teşkilatı olmak üzere ilçe teşkilatlarımızı teşkilatlandırarak çok kısa sürede Halkın Sesi Partisi'ni kurarak siyasi hayatını başlatmıştık. 12 Haziran seçimlerini çok kısa bir süre olmasına rağmen 4 ayda arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma sonucunda milletvekili adaylarımızı da belirleme suretiyle seçimlere katıldık. O günün şartlarında elimizdeki mevcut imkanları kullanarak, genel merkezimizden tek kuruş yardım almadan, sadece arkadaşlarımızın öz verili çalışmaları neticesinde 12 Haziran seçimlerinde Zonguldak İl Örgütü olarak genel merkezimizin Türkiye genelinde aldığı oy ortalamasının üzerinde oy ortalamasıyla Zonguldak'ta 5. parti olduk. Genel Merkez Genel Teşkilat Başkanımızla yaptığım toplantıda çok özel nedenlerle şahsımla ilgili olarak belediye başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra il başkanlığı görevi ve sosyal yaşantı içerisindeydim. Artık benimde ticari hayatı olarak başlangıç düşüncemiz var. Bu girişimlerimiz olumlu olur olumsuz olur bunu şimdi bilemem. Bunları yapabilme noktasında benim yoğun bir şekilde toplantı halinde olmam aktif görevde olmam olumlu olmayacaktı. Genel Merkezde yaptığımız görüşmede kurucu il başkanlığı görevinden affımı rica ettim. Zannediyorum önümüzdeki hafta yeni bir kurucu il başkanı ismi il başkanlığına bildirilecek. Bugünden itibaren ben Halkın Sesi Partisi Zonguldak Kurucu İl Başkanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum dedi.
Kilimli-İnağzı arasındaki yolun ihalesinin yapılmasının sevindiri olduğunu belirten Gonca, Zonguldak için önemli olduğuna inandığımız ve mutluluk duyduğumuz Kilimli-Uzunkum arasındaki duble sahil yolunun ihalesi gerçekleştirildi. Bu Zonguldak adına gerçekten önemli bir proje bu projenin hayata geçirilmesi noktasında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti milletvekillerine, Ulaştırma Bakanına ve Karayolları yetkililerine şahsım adına teşekkür ediyorum. Mithatpaşa tünelinin tesis yatırım programına halkımız adına alınmasını talep ediyoruz diye konuştu.
Bağlık-İnağzı sahasının ihalesinin yapıldığını kaydeden Başkan Gonca, kendi belediye başkanlığı dönemindeki TTK yönetiminin tasman riski taşıdığı yönünde belediye cevap verdiğini belirterek, Bağlık-İnağzı sahası ihalesi gerçekleştirildi. Zonguldak Belediye Başkanlığı döneminde bu ihale bir kez daha yapılmıştı.bir firma bu ihaleyi almıştı. O günkü şartlarda şahsım Zonguldak Belediyesi adına halkın bize verdiği sorumluluk bilinci içerisinde bu ihalenin üzerinde bulunan evleri etkileyip etkilemeyeceği yönünde o günkü TTK yönetimi ile yazışmalar yapılmıştı. O yazışmalar belediyenin arşivinde hala duruyor. O günkü yazışmada TTK yönetimi tasman endişesi taşıdığını ancak imar konusunun Zonguldak Belediyesi'ni ilgilendirdiği yönünde bir cevap vermişti. Bugünkü ihalede bizi sevindiren olay Türkiye Taşkömürü Kurumu yetkililerinin tasman riski olmadığı yönündeki açıklamalarını sevinerek okudum. Bu benim için yeterli dedi.