Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un Zonguldak’ta mitinge yapması beklenirken, yapılan açıklamada televizyon programı çekimleri için gelmesinin ertelendiği bildirildi. Madenci Anıtı’nda düzenlenen HAS Parti’nin Zonguldak’taki mitingine Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un yerine Has Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayrettin Dilekcan, Çağrı Erhan ve Mukadder Başeğmez katılarak konuşma yaptılar.
Mitinge yoğun ilgi beklenirken, çok az sayıda katılım olduğu gözlerden kaçmadı. Mitingde açılış konuşmasını yapan HAS Parti Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, “6 aylık bir sürede kurulmuş bir partiyiz. Bu süre içerisinde halkın gönlünde taht kurduk. TTK’da taşorenlik almış başını gidiyor. Eşit işe eşit ücret getireceğiz. Filyos projesi yıllardır rafta duruyor. Filyos projesinin de bir an önce bacalarının tütmesi gerekiyor. Artık Zonguldak’ta göç olmasını istemiyoruz. Zonguldak’ın hizmete ihtiyacı var, Zonguldak hizmete susamış durumda. Sizlerden isteğimiz bizleri yalnız bırakmayın. Seçimin ülkemize, Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ardından konuşma yapan HAS Parti 1. sıra Zonguldak milletvekili Ahmet Gül, “Ülkemiz 12 Haziran’da genel seçimlere gidiyor. 12 Haziran seçimi ülkemize, Zonguldak’a hayırlar getirsin. Seçim süresince partimizle beraber geziyorum. Zonguldak’ın bu halini görmekten çok büyük üzüntü duydum. TTK’nın 55 bin işçisi vardı. Seçim nedeniyle geldiğim Zonguldak’ta gördüğüm manzara beni çok üzdü. Önceden 55 bin kişi çalışıyordu, şimdi ise 9 bin işçi çalışıyor. Zonguldak emeğin başkenti iken emeklinin kenti haline getirildi. Bizler taşorenluğun kaldırılmasını seçim beyanlarımızda söyledik. İktidar neden 9 yıldır Filyos projesini gündeme getirmediler. Şimdi sizlerin önünüze çılgın projesini karşınıza getiriyorlar. 12 haziran seçiminde halkın elinizi vicdanınıza koyunuz. Numan Kurtulmuş’un önderliğinde olan HAS Parti’ye destek verin, yanımızda olun” diye konuştu.
Daha sonra konuşma yapan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Dilekcan, “Sokak sokak geziyoruz, bize ‘Barajı geçemeyeceksiniz’ dediler. 12 Haziran seçiminde biz de varız, desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan ise “Başbakan burada konuşma yaptığında işsiz, çaresiz insanlara söz verdi mi? Taşeronun bitmesi için söz verdi mi? Şimdi hangi yüzle çıkıp da televizyonda ‘Has Bahçe’nin Gülü’ diye reklam veriyor. Kanal İstanbul’a harcanan para Filyos Vadi Projesi’ne harcanmalıydı” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Mukadder Başeğmez, “Birbirimizi sevmemiz gerekiyor. Sevgi imanın şartıdır. Biz siyaseti kabadayılık olarak değil, beyefendi olarak görüyoruz. Biz siyasete yüksek karakter getirmek istiyoruz” diye konuştu.