Halk Oyunları Sergileme ve Araştırma Derneği (HASAD) önceki akşam Alaborina Restoran'da 30'uncu kuruluş yıldönümünü kutladı. Kutlama gecesine; Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, Zonguldak önceki Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap ve davetliler katıldı.
Gecede konuşma yapan HASAD Başkanı Orhan Yazıcı, derneğin kurulduğu 1979 yılından bugüne kadar yurtdışında Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini belirterek, şu konuşmayı yaptı:
"Yıllardır derneğimizin çatısı altında en başarılı şekilde halk oyunlarını sergilemeye çalışıyoruz. Derneğimiz bundan sonrada her gittiği yerde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir. Bugüne kadar yanımda olan yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bugünümüzde bizleri yalnız bırakmayan sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından 30'uncu yıl pastası kesildi. Davetliler müzik eşliğinde gece sonuna kadar halay çekerek gönüllerince eğlendi.