Kandillililerin “Hasan Hoca” olarak tanıdığı Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müesseesi Memurlarından Hasan Sağlam, kızının elde ettiği büyük başarının haklı gururunu yaşıyor.

 T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak görev yapan Hasan Hoca'nın kızı Zeliha Sağlam, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı.

Hasan Sağlam’ın beş  çocuğundan üç numarası olan Zeliha Sağlam, bugünkü başarısını çok çalışmaya borçlu. 



ZELİHA SAĞLAM KİMDİR?

1976 yılında Kdz Ereğli'de doğan Zeliha Sağlam, ilk ve ortaokulu Kandilli’de, İmam Hatip lisesi’ni de Kdz. Ereğli’de bitirdi.  L isans eğitimini Malezya İslam Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında tamamladı. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde Lübnan’daki Filistinli mülteciler üzerine hazırladığı teziyle yüksek lisans yaptı. 2007-2014 yılları arasında İnsani Yardım Vakfı’nda araştırmacı olarak görev aldı.  2014-2018 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfı’nda projeler , dış hizmetler , strateji ve AR-GE Müdürlüğü yaptı. İnsani yardım, kadın, çocuk ve gençlerin eğitimine yönelik çeşitli platformlarda bulundu. İnsan hakları temalı çok sayıda ulusal ve uluslararası toplantının organizasyon komitesinde görev  aldı. Sağlam, aynı zamanda ETNO SPOR yönetim kurulu üyesi.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda bakan müşaviri olarak görev yapan Sağlam 17 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve imzasıyla Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı.