İl merkezinde etkili olan yağışın ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.


Zonguldak'ta etkili olan şiddetli yağış nedeniyle su basan iş yerlerinde temizlik ve hasar tespit çalışmalarına başlandı. 

Kentte etkili olan sağanak nedeniyle il merkezindeki Gazipaşa Caddesi'nde su basan iş yerlerinde birçok malzeme ve eşyanın su altında kaldığı görüldü. 

İş yeri sahipleri dükkanlarındaki çamurlu suları tahliye etmeye ve eşyalarını kurtarmaya çalışırken, belediye ekipleri de yağış nedeniyle sürüklenen molozları temizlemeye çalıştı.



Belediye Başkanına tepki gösterildi

Bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerde, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e, Gazipaşa Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinde inceleme yaptığı sırada iş yeri sahiplerinin tepki gösterdiği görüldü.



Görüntülerde bir vatandaşın, "Ekipler gelmeden gidemezsiniz. Ekipler gelsin, ayrılın buradan" şeklinde tepki göstermesinin ardından Akdemir'in telefonla ekipleri aradığı ve belediye başkanının yaşadığı zor anlar görüntülere yansıdı.



Öte yandan meteoroloji yetkilileri, kentte son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarının 82 kilogram olduğunu belirtti.


Anadolu Ajansı