Ormanlı'da sağanak nedeniyle derenin taşması sonucu otomobiller, tarım arazileri ile ev ve iş yerlerinin su altında kaldığı Ormanlı beldesinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ilçeye bağlı Ormanlı Beldesi'nde derenin taşması sonucu meydana gelen sel felaketi sonrası zarar gören bölgelerde incelemeler gerçekleştirdi.

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol'dan bilgi alan heyet belde halkına geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Milletvekili Hamdi Uçar, Önder Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, çarşamba günü Ormanlı beldesinin yanı sıra çevre bölgelerde yaşanan doğal afet sonrası süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

Mecliste devam eden görüşmeler nedeniyle bölgeye gelemediklerini anlatan Uçar, "Doğal afetin yaşandığı gün milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte süreci yakından takip ettik. Gerek Zonguldak merkez, Kilimli ve Kozlu ilçelerimizden de bölgeye ekipler göndererek çalışmalara katılmalarını sağladık. Yine Devlet Su İşleri, İl Özel İdare ekiplerimiz de imkanlarını seferber etti. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi noktasında el birliği ile bir çalışma örneği ortaya koyuldu. Milletvekillerimiz ile bölgede incelemede bulunarak Belediye Başkanımızdan bilgiler aldık, esnafımızı ve belde halkımıza geçmiş olsun temennisinde bulunduk " dedi.

Hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, hazırlanan raporun da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) aracılığı ile ilgili birime gönderileceğini ifade eden Uçar, şunları söyledi:

"Hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Gerekli tüm incelemeler en ince ayrıntısına kadar yapıldı. Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi noktasında hazırlanan rapor AFAD İl Müdürlüğü'ne pazartesi günü itibariyle gönderilecek. Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığı ile de destekler devam edecek. Doğal afet sonucu yaşanan olay sonrası yaraları devletimiz saracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

Başol ve Bozkurt da milletvekillerine süreçte gösterdikleri çalışmalardan ötürü teşekkür etti.